Home » De kerstmarkten in Sofia bezoeken

De kerstmarkten in Sofia bezoeken

Kerstmarkt kraam in Sofia

Wil je voor, tijdens of na de kerstvakantie naar Sofia toe om de kerstmarkt te bezoeken of de stad te bekijken? Dat kan voor erg weinig geld. Sofia is een geweldige bestemming om in december of begin januari te bezoeken. Het is er weliswaar wel koud, maar je krijgt wel een kerstgevoel van de hoge sneeuwkans. Tevens staat de stad op #1 van de top 5 kerstmarkten in Europa volgens de krant The Sun (bron). Je kunt tussen kerst en oud en nieuw al voor 50 euro retour vanaf Eindhoven naar Sofia vliegen. Je bent dan net weer op tijd thuis om af te tellen tot het nieuwe jaar. Lees hier meer over de locaties van de kerstmarkten in Sofia, hoe je deze kunt bereiken en wat populaire maaltijden en drankjes zijn die je er kunt bestellen tijdens de gezelligste tijd van het jaar!

De kerstmarkten in Sofia

In Sofia zijn er twee kerstmarkten te vinden. De ene is een meer traditionele Bulgaarse markt, de andere is een Duits-Bulgaarse kerstmarkt. De eerste markt met veel kraampjes kun je vinden achter het Ivan Vazov theater. De Duits-Bulgaarse markt wordt in het Borisova Gradina Park georganiseerd. Beiden markten zijn van eind november tot begin januari. Meestal beginnen beide markten rond 18 november. De tweede markt wordt ook wel een mini-kerstdorp genoemd.

Op de Engelstalige blog van Madame Bulgaria kun je een uitgebreid verslag lezen van beide markten. Ook staan er veel foto’s op deze blog, zodat je een goed idee van de sfeer krijgt. De kerstmarkt in Sofia bevindt zich in het hart van de stad, op het prachtige Borisova Gradina-park. Dit pittoreske park, gelegen in het centrum van Sofia, vormt de perfecte setting voor de feestelijke sfeer van de kerstmarkt. Omgeven door groene bomen en met uitzicht op de Vitosha berg, is deze locatie een favoriete bestemming voor zowel locals als toeristen tijdens de feestdagen.

De centrale ligging van de kerstmarkt maakt het gemakkelijk bereikbaar voor bezoekers vanuit alle delen van de stad. Met tal van bushaltes en een metrostation in de buurt, kunnen bezoekers de kerstmarkt eenvoudig bereiken met het openbaar vervoer. Bovendien biedt de nabijheid van restaurants, winkels en attracties in de omgeving een uitstekende gelegenheid om de kerstmarkt te combineren met andere activiteiten in Sofia.

Eten en drinken op de Kerstmarkt, wat zijn populaire gerechten?

Een absolute favoriet onder de bezoekers is de traditionele Bulgaarse banitsa, dit is een hartige taart gevuld met kaas en eieren die warm geserveerd wordt. Voor de zoetekauwen zijn er versgebakken papanasi, een Roemeens dessert van gefrituurde deegballetjes met zure room en bessenjam. Vergezel deze lekkernijen met een kopje dampende koffie of een glas warme rakia, een sterke fruitbrandewijn die de kou verdrijft.

StedentripSofia.nl - © 2024