Je bent hier:

Borisova Gradina

Borisova Gradina is een mooi park in Sofia waar je even helemaal tot rust kunt komen. Er is van alles in dit grote park te doen.

Waarom moet je hier zeker heen tijdens je stedentrip in Sofia? Wat kun je allemaal in het park doen?

Algemeen

Adres: 1164 Sofia, Bulgarije
Website: www.borisovagradina.com
Telefoonnummer: +359 2 963 4566

Openingstijden

Gehele dag toegankelijk

Vliegtickets naar Sofia

Ben je op zoek naar een goedkoop vliegticket naar Sofia? Zoek dan niet verder! Wij weten waar je moet zoeken voor de laagste prijzen en beste service. Vergelijk de tickets vanaf AMS en EIN naar Sofia Airport en betaal nooit teveel. Afrekenen kan gewoon veilig en vertrouwd met iDeal.

Hotels in de buurt

Het uitgestrekte park ligt net buiten het centrum van de stad. Echter ligt de noordelijke punt van het park, nabij de Eagles Bridge, op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad.

Over Borisova Gradina

Borisova Gradina wordt ook wel Boris Garden of Boris Tuin genoemd. Dit is een van de stadsparken in Sofia. Wanneer je hier bent, heb je niet meteen het idee dat je midden in de stad bent. Dit komt mede door de mooie natuur en de vele bomen. Je hebt eerder het idee alsof je in een bos loopt. Er zijn meerdere wandelpaden waar je kunt wandelen, maar waar ook veel mensen hardlopen. Het park is het oudste stadspark van Sofia en het wordt ook meteen gezien als een van de meest geliefde parken van de stad. Veel mensen gaan erheen om even te ontspannen.

Borisova GradinaBeelden en monumenten

Aan de oostkant van het park zijn meerdere beelden te vinden van bekende Bulgaarse figuren. Denk aan schrijvers en filosofen. Een ander bijzonder monument is Bratska Mogila. Dit monument is voor alle mensen die zijn gestorven tijdens hun strijd tegen het fascisme. Het is 42 meter hoge obelisk en onderaan staan meerdere strijders die zijn overleden.

Activiteiten in Borisova Gradina

Voor kinderen is er in het  Borisova Gradina park een grote speeltuin. Hier kunnen kinderen klimmen, glijden en schommelen. Ook is er een meer bij het park. Dit is het Ariana-meer. Het is mogelijk om hier een waterfiets te huren en het meer op te gaan. In de wintermaanden is het vaak mogelijk om te gaan schaatsen op dit meer. Aan de oevers bij het meer kun je na je activiteiten een drankje drinken in één van de vele cafés aan de oever.

Laatste nieuws