Home » Paardrijden in de omgeving van Sofia

Paardrijden in de omgeving van Sofia

Paadrijden in de natuur

Een van de redenen waarom wij zo gek zijn op Sofia Bulgarije is de veelzijdigheid van de stad. Sofia is een geschikte stad voor iedereen. Als je van shoppen houdt, kan je naar het gezellige centrum van de stad of één van de grote (outlet) malls in de omgeving. Maar ook als je meer houdt van cultuur-snuiven, of wandelen en fietsen in de natuur, kom je aan je trekken. Ook voor dierenliefhebbers is hier genoeg te doen. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van AR Sofia, een grote kennel voor zwerfhonden, of zoals de titel al zegt; paardrijden! Wij hebben voor jou uitgezocht waar je in de buurt van Sofia kan paardrijden en wat voor soort ritten er worden aangeboden.

Verschillende plekken om paard te rijden

Rondom Sofia zijn er verschillende plekken te vinden waar je paard kunt rijden. Wij hebben deze speciaal voor jou op een rij gezet. Zo kan jij de beste keuze maken aangepast aan jouw wensen. Zo zijn er prachtige (meerdaagse) ritten in de mooiste natuurgebieden van Bulgarije, iets verder rijden vanaf Sofia. Maar ook ritten in de buurt van Sofia. Wij hebben een selectie gemaakt van ritten en stallen die we vonden op de site van Tripadvisor en op Google maps. We hebben vooral de sites bekeken waar je ook een Engelse vertaling op kon vinden. Er zijn echter nog veel meer maneges en plekken om paard te rijden te vinden.

Konna Baza Nova Zvezda (Stal New Star)

Deze stal ligt in het Vitosha gebergte, 20 minuten van het centrum van Sofia. De ritten voor beginners bestaan uit maximaal 8 personen en de ritten voor gevorderden uit maximaal 10 personen. Er staan 10 tot 15 paarden in de stal. Rijervaring is niet verplicht! Wil je blijven slapen? Dat kan! Er zijn 5 tot 7 bedden beschikbaar.

De ritten

Er zijn verschillende ritten die je kunt kiezen. Zo zijn er ritten van 1,5 uur, 2 uur, 3 uur en 4 uur. Maar je kunt ook kiezen voor een 2 of 3 daagse tour. En wat heel bijzonder is, een rit in de nacht.

Horse Riding Bulgaria

Als je op Tripadvisor zoekt naar paardrijden in Sofia is dit het enige resultaat. Op Tripadvisor staan alleen maar hele positieve recensies over de ritten dus dat is een heel goed teken! Horse Riding Bulgaria biedt verschillende ritten aan voor maximaal 6 personen per groep. De ritten zijn geschikt voor de meer ervaren ruiters die het draven en galopperen goed onder de knie hebben. Caps en zadeltassen zijn beschikbaar, laat wel even van tevoren weten dat je er gebruik van wilt maken. Je kunt rijden op westernzadels en Engelse zadels.

De ritten

Op de site zijn verschillende, ook meerdaagse, ritten te vinden. De ritten vinden plaats in verschillende gebieden van Bulgarije. De Teteven Balkan ligt op 1,5 uur rijden vanaf Sofia. Een aantal ritten vinden een stuk verder plaats in het Sredna Gora en Rodopi gebergte, deze gebieden liggen op 2,5 tot 3 uur rijden van Sofia. Voor de tours en ritten moet je dus wel nog een stuk rijden, maar zie je ook gelijk de meest prachtige natuurgebieden van Bulgarije.

De paarden

De paarden zijn voornamelijk kruisingen van Karakachan paarden met oost-Bulgaarse rassen en Arabier kruisingen. Qua schofthoogte variëren ze van 1.40-1.60. Voor de Sredna Gora ritten maken ze gebruik van Shagya arabieren van het Hissar riding centre.
Er worden ook drie daagse tours aangeboden met Lippizaners.

Tips paardrijden in Sofia

Kies je ervoor om een rit te maken in de omgeving van Sofia? Hartstikke gaaf! Volgens de recensies die te vinden zijn op Tripadvisor, zul je vooral heel erg gaan genieten. Wel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kan houden.

Het begint al met de voorbereiding en het inpakken van de tas als je nog thuis bent. Zorg ervoor dat je goede rijkleding inpakt. Niets is vervelender dan kleding die gaat schuren terwijl je aan het paardrijden bent. Zorg dus voor een goede rijbroek, fijne rijlaarzen en een veilige cap.

Als je een lange rit van meerdere uren gaat maken, heb je waarschijnlijk de volgende dag last van spierpijn! Het is dus handig om de volgende dag een rustdag te houden of iets te gaan doen waarbij je niet veel hoeft te lopen. Je spieren hebben dan wel behoefte aan een beetje ontspanning.

Tijdens de rit kun je last hebben van steekvliegen. Gelukkig kan je je hiertegen wapenen met behulp van een goede insectenspray. Zorg dat je je goed insmeert voor vertrek en neem desnoods de spray mee.

StedentripSofia.nl - © 2024