Vliegtickets Sofia

Vliegtickets Sofia

Vliegen vanuit Nederlands naar het Bulgaarse Sofia? Je kunt vliegtickets naar Sofia boeken met vertrek vanuit Amsterdam of Eindhoven. De hoofdstad van Bulgarije wordt steeds populairder, vooral vanwege de voordelige vliegtickets en de lage kosten van levensonderhoud in de stad. Met een beetje zoekwerk kun je al voor slechts een paar tientjes een retourticket vinden, vooral als bereid bent vanaf Eindhoven Airport te vliegen. De vluchtduur bedraagt 2 uur en 50 minuten. Op deze pagina vind je de beste ticketaanbieders en handige informatie over de verschillende luchtvaartmaatschappijen en de luchthaven van Sofia.

In welke periode zijn de voordeligste vliegtickets te boeken?

De vliegtickets naar Sofia zijn doorgaans te boeken voor prijzen tussen de 20 en 150 euro voor een enkele reis vanaf Eindhoven Airport. De tickets vanaf Schiphol zijn vaak wel iets prijziger en variĆ«ren tussen de 80 en 250 euro. Door flexibel te zijn met je reisdata en buiten de schoolvakanties om te plannen, kun je als je het echt goed uitzoekt al voor zo’n 40 euro retour vliegen vanaf Eindhoven. Gelukkig blijven de prijzen in Eindhoven ook rondom de schoolvakanties nog behoorlijk redelijk, hier kun je voor de vliegtickets een supplement van zo’n 20 tot 40 euro verwachten waardoor je onderaan de streep nog steeds voor een scherpe prijs naar Sofia vliegt.

Vergelijking van luchtvaartmaatschappijen naar Sofia

Vanaf Schiphol Amsterdam (AMS) naar Sofia (SOF)

Vanuit Schiphol Amsterdam vertrekken er dagelijks vluchten van Bulgaria Air.

  • Bulgaria Air: Dagelijkse vertrekken met duurdere tickets van zo’n 140 euro tot zelfs 250 euro voor een retour.

Vanaf Eindhoven Airport (EIN) naar Sofia (SOF)

Veel reizigers kiezen voor Eindhoven vanwege de goedkopere opties. Vanaf Eindhoven Airport vliegen:

  • Ryanair: Bekend om zeer lage prijzen, met retourtickets vanaf 40 euro.
  • Wizz Air: Concurrent van Ryanair met vergelijkbare prijzen, vaak ook met vanaf prijzen rond de 40 euro retour.

De luchthaven van Sofia

Luchthaven Sofia, de belangrijkste internationale luchthaven van Bulgarije, biedt reizigers twee terminals met verschillende voorzieningen en faciliteiten. Elke terminal heeft zijn eigen unieke kenmerken en is ontworpen om aan de behoeften van verschillende soorten reizigers te voldoen. Hieronder volgt een overzicht van Terminal 1 en Terminal 2, inclusief hun geschiedenis, gebruik en voorzieningen.

Terminal 1
Oorspronkelijk geopend in 1937, deze terminal wordt nu voornamelijk gebruikt door low-cost airlines. De voorzieningen zijn beperkt tot een restaurant, toilet, en pinautomaat bij aankomst, en enkele winkels bij vertrek.

Terminal 2
Geopend in 2006, deze moderne terminal is groter en luxer. Reizigers vanaf Schiphol komen vaker hier aan. Voor vluchten met Ryanair of Wizz Air blijft Terminal 1 gebruikelijk.

StedentripSofia.nl - © 2024