Vliegen naar Sofia

Wij gaan gemiddeld 2 tot 3 keer per jaar naar Sofia toe. Waarom? Een belangrijke reden voor ons is dat de vliegtickets naar Sofia onwijs goedkoop zijn. Ook het leven in de stad en de kosten van het hotel zijn erg laag. Het is voor ons iedere keer weer genieten in Sofia op onze budgetvakantie. Als je goed zoekt en het geen probleem vind om bijvoorbeeld vanaf Eindhoven Airport te vliegen, dan kun je er echt voor maar een paar tientjes zitten.

Goedkope vlucht naar Sofia

In onze blog over een ticket vinden naar de hoofdstad van Bulgarije via Skyscanner lees je een deel van onze tactiek. Via Skyscanner kun je namelijk erg makkelijk zoeken naar de goedkoopste prijzen. Als je niet afhankelijk bent van de schoolvakantie kun je bijvoorbeeld voor tussen de 30 en 50 euro retour vliegen vanaf Eindhoven. Vergeleken met andere bestemmingen is dit echt spotgoedkoop. Ook kun je websites zoals vliegtickets.nl en expedia.nl raadplegen voor een goedkoop vliegticket. Ben je wel afhankelijk van de schoolvakanties, dan is er nog geen man overboord. Je betaalt dan slechts een 10 – 20 euro extra voor een retour. Vliegen naar Sofia is dus echt met recht goedkoop.

Sofia vliegtickets vergelijken

Vliegmaatschappijen die naar Sofia Airport vliegen

Er vliegen meerdere bekende en onbekende maatschappijen naar deze prachtige stad toe. Hieronder vind je welke vliegmaatschappijen er frequent vliegen van Eindhoven en Amsterdam.

Vanaf Schiphol Amsterdam (AMS) naar Sofia (SOF)

Vliegen vanaf Amsterdam is helaas iets duurder dan vanaf Eindhoven Airport. Mocht je toch in de buurt wonen en iemand kan je op het vliegveld afzetten bespaar je wel parkeer- en benzinekosten.

  • Bulgaria Air voert directe vluchten uit vanaf AMS. Zij komen vaak als goedkoopste uit de bus rollen op meerdere vergelijkingswebsites.
  • Lufthansa vliegt soms direct, maar heeft vaak een tussenstop in Duitsland bij bijvoorbeeld Dortmunt of Frankfurt. Wij vinden dit redelijk onnodig bij een vlucht van tweeënhalf uur.
  • KLM vliegt direct, maar is vaak wel erg prijzig vergeleken met andere maatschappijen. Je krijgt er wel meer luxe voor terug, maar wij kiezen dan liever om 2.5 uur in mindere luxe door te brengen. Soms heeft KLM wel hele leuke stedentrip Sofia aanbiedingen.
  • Transavia heeft vaak iets mindere vliegtijden, maar is wel een van de goedkoopste opties vanaf Schiphol. Ze hebben meerdere vluchten per week voor een schappelijke prijs. Je komt meestal laat in de avond aan in de stad, maar vertrekt de laatste dag ook pas laat. Een prima optie voor wie in de buurt van Amsterdam woont en door vrienden of familie gehaald en gebracht kan worden. Scheelt wel parkeerkosten
  • Overige maatschappijen die richting Sofia vliegen, maar vaak een tussenstop hebben: Aegean Airlines (wie?), Aeoflot, Air France, Air Serbia, Alitalia, Austrian Airlines, British Airways, easyJet, EL AL Israël Airlines (omvliegen via Israël), LOT, Swiss, Tarom, Turkish Airlines en Ukraine International. Daarnaast zijn er nog een aantal die vluchten uitvoeren met meerdere tussenstops, maar de bovenstaande zijn het bekendst/populairst.

Vanaf Eindhoven Airport (EIN) naar Sofia (SOF)

Veel mensen kiezen er voor om via Eindhoven te vliegen naar Sofia. Dit doen wij ook het vaakste. Het is gewoon een heel stuk goedkoper dan via Amsterdam. Nadeel voor ons (wij wonen meer in de buurt van Amsterdam) is dat we wel parkeerkosten moeten betalen omdat we parkeren bij Eindhoven Airport. Vanaf dit vliegveld vliegen er meer low-cost airlines, ook wel lagekostenluchtvaartmaatschappijen genoemd. Deze zijn dus vaak een stuk goedkoper dan de vliegmaatschappijen die vanaf Amsterdam naar Sofia vliegen. Blijf echter wel altijd beiden airports vergelijken als je zelf geen voorkeur hebt. Vanaf Eindhoven Airport (EIN) vliegen onder ander de volgende maatschappijen naar Sofia (SOF)

  • Ryanair: Deze prijsvechter uit Ierland weet voor zeer lage prijzen vluchten aan te bieden naar Sofia. De prijzen variëren enorm, maar het is ons wel vaker gelukt om een retour te boeken voor 33 euro per persoon.
  • Wizz Air: De grote concurrent als het om vluchten vanaf Eindhoven naar Sofia gaat is Wizz Air. Deze prijsvechter uit Bulgarije biedt ook goedkope vluchten aan met vaak dezelfde type vliegtuigen. Ook bij Wizz is het mogelijk om retour te vliegen voor minder dan 40 euro per persoon. Het kan soms ook lonen om een combinatieticket te nemen. Dus dat je heen vliegt met Ryanair en terug met Wizz Air (of andersom)
  • KLM: De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij vliegt ook vanaf Brabant naar de hoofdstad van Bulgarije toe. Helaas hebben wij nog geen spotprijzen kunnen ontdekken. Mocht je nog veel Frequent Flyer Miles hebben, dan is het wellicht een optie. Anders adviseren wij om voor Ryanair of Wizz Air te kiezen voor een stedentrip naar Sofia.

Het vliegveld van Sofia – Летище София

Als je van en naar Sofia vlieg, dan kom je aan op Letishte Sofiya. Deze luchthaven bestaat uit twee terminals. Terminal 1 en 2. De luchthaven ligt slechts 5 kilometer vanaf de stad zelf vandaan, waardoor je snel bij jouw hotel aanwezig bent na de korte vlucht.

Terminal 1

Vroeger bestond de luchthaven uit slechts 1 terminal. Deze oude terminal werd in 1937 geopend en heet tegenwoordig Terminal 1. Deze wordt tegenwoordig bijna uitsluitend gebruikt door de low cost airlines. De voorzieningen op deze terminal zijn dan ook minimaal. Er is bij aankomst wel een restaurant, toilet en een pinautomaat. Bij vertrek hebben ze daarbij ook een aantal winkels.

Terminal 2

Deze nieuwe terminal werd in 2006 geopend en is een stuk groter en luxer dan de oudere terminal 1. Je hebt als je vliegt vanaf Schiphol een grotere kans om hier terecht te komen. Vlieg je met Ryanair of Wizz Air, dan is de kans bijzonder klein.

Ticket vergelijken

Vergelijk altijd goed de prijzen van het ticket en kijk, als het mogelijk is, naar meerdere reisdata.