Shoppen en winkelcentrums

Je zal het misschien niet verwachten, maar in Sofia heb je erg veel luxe en grote winkelcentra. Deze malls liggen in en rondom de stad. Shoppen in een winkelcentrum in Sofia is erg leuk, omdat je de keuze hebt uit de meest uiteenlopende winkels. Zo kun je bij de luxere merken een kijkje nemen, maar ook bij de Zara en H&M. De prijzen liggen iets onder die van Nederlandse winkels, maar het scheelt helaas niet enorm veel. Wij hebben gemerkt dat het tot 20% onder de normale prijzen is vergeleken met Nederland.

De duurdere winkelcentra liggen vaak midden in de stad in de buurt van de hoofdstraat Vitosha Boulevard. De grote outlet centers kun je net buiten de stad vinden. Hieronder vind je een overzicht van alle noemenswaardige malls in Sofia.

Top 3 shopping malls die je moet bezoeken

Als je een korte stedentrip naar Sofia maakt, dan heb je waarschijnlijk niet de tijd om alle shopping malls te bezoeken. Het is echter wel heel erg leuk om een paar grote winkelcentra te zoeken. De onderstaande drie mag je wat ons betreft écht niet missen. Bij alle drie de malls kun je ook terecht voor een heerlijke gezonde maaltijd (of een snack bij de Subway, McDonalds of Burger King).

Mall of Sofia

De Mall of Sofia is een van de grootste van de stad. Er zijn meer dan 130 winkels. Dit zijn bekendere merken die internationaal actief zijn, maar ook shops die alleen in Bulgarije voorkomen. Er zijn ook voldoende eetgelegenheden in de mall. Er is ook geen gebrek aan entertainment, want er is zelfs een grote bioscoop te vinden. Als je echt lekker wilt shoppen, maar toch redelijk in de buurt van het centrum wilt blijven, is deze mall echt een aanrader.

Sofia Outlet Center

Het Sofia Outlet Center ligt net iets buiten de stad. Vanaf het centrum ben je ongeveer rond de drie euro kwijt met de taxi om hier te komen. De prijzen zijn hier aanzienlijk lager dan bij de malls in het centrum. Er zijn wel minder eetgelegenheden, maar je kunt wel een lekkere lunch halen bij de Subway. Je kunt in het Outlet Center shoppen bij onder andere Adidas, Nike, Puma en andere bekendere merken. De prijzen zijn al helemaal aantrekkelijk als je goed naar de aanbiedingen zoekt.

Paradise Center

Het Paradise Center ligt op loopafstand vanaf het centrum. Je kunt er ook met de taxi komen, maar wij raden echt aan om het stuk te lopen. Je wandelt langs diverse mooie bezienswaardigheden en langs de armere wijken van de stad. Het winkelcentrum zelf is immens groot en je kijkt echt je ogen uit. Er is een grote foodcourt met daaromheen veel leuke restaurants. Je kunt daarnaast ook vrijwel alle bekende merken vinden in het winkelcentrum.