Je bent hier:

Under the linden restaurant

Wanneer je echt de Bulgaarse keuken wilt proberen, dan kun je een hapje gaan eten in het Under the linden / Pod Lipite restaurant.

Hier staan veel typische gerechten uit Bulgarije op de kaart. Het restaurant is daarnaast zeer sfeervol en dus echt de moeite waard. Wat is het voor een restaurant?

Algemeen

Adres: ul. “Elin Pelin” 1, 1164 Sofia, Bulgarije
Website: www.podlipitebg.com
Telefoon: +359 2 866 5053

Openingstijden

Elke dag van 12:00 – 23:00

Hotels in de buurt

Dit lekkere traditionele Bulgaarse restaurant kun je net buiten het centrum vinden. Het ligt naast een erg mooi park. Er zijn hier en daar wel een aantal leuke hotels in de buurt, maar wij raden aan om een hotel in een ander gedeelte van de stad te zoeken.

Over Under the linden restaurant

Under the Linden restaurant staat ook wel bekend als Pod Lipite. Dit restaurant bestaat al meer dan vijftig jaar en staat al die tijd al aan de top. Het is een sfeervol restaurant, met een grote tuin, zodat je ook buiten kunt eten. In deze tuin is ruimte voor ruim honderd mensen om te zitten. Ook is er nog een achtertuin met een veranda, waar zo’n 28 mensen kwijt kunnen. En bij slecht weer ga je lekker binnen zitten. De aankleding binnen is typisch Bulgaars. Aan de muren hangen foto’s en klederdracht uit Bulgarije. Alles is met hout, waardoor het een gezellige uitstraling heeft.

Pod Lipite Under the linden sofiaWat staat er op de menukaart?

Eén van de bijzondere kenmerken van Under the linden restaurant, is dat het bedrijf een eigen boerderij heeft. Hier komt het eten vandaan dat je op je bord krijgt. Het is dus allemaal hartstikke vers en juist hierdoor kan de kwaliteit van het eten hoog blijven. Op de menukaart vind je vooral traditionele Bulgaarse gerechten. Er zijn soepen, salades en natuurlijk vleesgerechten. Vegetariërs kunnen hier ook goed terecht, want de vegetarische kaart is eveneens vrij uitgebreid. Je kunt ook een van de speciale seizoensgerechten kiezen.

De kosten

Een groot voordeel van uit eten gaan in Sofia, is dat het allemaal zeer betaalbaar is. De meeste gerechten kosten hooguit een paar euro. Zo betaal je voor een stoofschotel omgerekend zo’n zes of zeven euro in under the linden restaurant. Voor weinig geld kun je dus zeer goed en uitgebreid eten hier.

Laatste nieuws