In Sofia zijn er erg veel mogelijkheden om te eten. Er zijn restaurants waar je traditionele Bulgaarse maaltijden kunt eten, maar er zijn ook mogelijkheden om gerechten uit andere keukens te vinden. Wat kun je verwachten van het eten in Sofia?

Typische Bulgaarse eten

In Bulgarije vind je vooral heel veel vlees op de menukaart. Je ziet er vooral heel veel varkensvlees in gerechten, maar ook andere soorten zoals lam en rund komt veel voor. Gerechten die je op de menukaart kunt verwachten zijn dan ook stoofpotten of vleesgerechten uit de oven. Bij het diner kun je ook altijd salade verwachten. Een ander ingrediënt dat je vaak tegenkomt in de Bulgaarse keuken yoghurt.

Voorbeelden van gerechten

Er zijn enkele gerechten die echt typisch Bulgaars zijn en die je dus ook zeker wel in Sofia kunt eten. Bijvoorbeeld:

  • Gyuvech: een ovenschotel met o.a. rundvleesvlees en champignons
  • Kufte: balletjes gekruid lamsvlees
  • Sarma: bestaat uit rijst, tomaat, gehakt en druivenbladeren
  • Banitsa: een echt Bulgaars gebakje. Dit kun je eten als nagerecht en wordt doorgaans met yoghurt gereserveerd.
Banitsa

Banitsa

Gezelligheid

Het avondeten in Bulgarije wordt gezien als een gezellige gelegenheid. Dit merk je dan ook zeker in de restaurants. Er hangt altijd een hele fijne, feestelijke sfeer. Bij het eten wordt ook geregeld alcohol gedronken, zoals wijn of bier.

Restaurants in Sofia

In Sofia vind je een hoop verschillende restaurants. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden en keuzes. Je kunt altijd de menukaart bekijken voordat je ergens gaat eten. Je kunt ook kijken wat de lokale bevolking doet. Wanneer het wat drukker is in een restaurant, betekent dit doorgaans wel dat de kwaliteit er ook erg hoog is. Enkele voorbeelden van restaurants die door eerdere bezoekers goed werden beoordeeld: