Je bent hier:

Vitosha Ski lifts

De Vitosha Ski lifts is een stoeltjeslift in het berggebied Vitosha vlakbij Sofia. Je kunt met deze skilift de bergen in gaan. Het is niet alleen handig om hier gebruik van te maken wanneer je wilt gaan skiën.

Ook in de zomermaanden kun je de lift gebruiken voor een mooie wandeling.

Algemeen

De skilfiten kun je vinden in de buurt van het skiresort bij de wijk Boyana. In het wintersportgebied, midden in het gebergte, kun je nog meer skiliften vinden.

Openingstijden

Openingstijden zijn sterk afhankelijk van het seizoen.

Vliegtickets naar Sofia

Ben je op zoek naar een goedkoop vliegticket naar Sofia? Zoek dan niet verder! Wij weten waar je moet zoeken voor de laagste prijzen en beste service. Vergelijk de tickets vanaf AMS en EIN naar Sofia Airport en betaal nooit teveel. Afrekenen kan gewoon veilig en vertrouwd met iDeal.

Hotels in de buurt

Er zijn, met name in de winter, veel opties om hotels in de buurt te boeken. Ook in de zomermaanden zijn deze resorts geopend voor de wandelaars onder ons.

Vitosha berg

Vitosha berg is een nationaal park met talloze soorten natuur. Er komt een grote diversiteit aan flora en fauna voor. In de wintermaanden is het een schitterend wintersport gebied en in de zomermaanden kun je er prachtige wandelingen maken. Door de gunstige ligging vlakbij Sofia, is het voor toeristen een interessante plek om te bezoeken tijdens een stedentrip aan deze Bulgaarse stad.

Bankje VitoshaOver de Vitosha Ski lifts

De Vitosha Ski lifts is een stoeltjeslift in het berggebied Vitosha. Deze lift werd al gebouwd in 1965 en het bestaat uit twee gedeeltes. In totaal heeft de lift een lengte van 3475 meter. Het eerst station is gelegen op een hoogte van ongeveer 1000 meter en de tweede op een hoogte van zo’n 1370 meter.

Zomer en winter

De Vitosha Ski Lifts zijn zowel in de zomer als in de winter te gebruiken. In het wintersportseizoen wordt de stoeltjeslift gebruikt om de berg op te kunnen en daarna te gaan skiën of snowboarden. In de zomermaanden kun je omhoog gaan en een wandeling naar beneden maken. Het is ook mogelijk om gewoon in de omgeving te wandelen en daarna de lift weer naar beneden te nemen.

Kosten en openingstijden

Om mee te mogen op de stoeltjeslift, is het wel noodzakelijk om hier een kaartje voor te kopen. Er zijn verschillend kaartjes. Bijvoorbeeld om slechts een keer gebruik te maken van de lift, of juist om er meerdere dagen achter elkaar gebruik van te maken. De openingstijden kunnen per seizoen verschillend zijn, maar doorgaans is de lift wel iedere dag geopend.

Laatste nieuws