Je bent hier:

Vistosha/Vitosja bergen

Als je tijdens je stedentrip Sofia ook nog natuur wilt zien, dan kun je naar de Vitosha Bergen gaan. Dit is een prachtig natuurgebied ten zuiden van Sofia.

Wat kun je hier allemaal zien en doen?

Algemeen

De Vitosja, ook wel Vitosha genoemd, is een gebergte in Bulgarije. Je kunt deze vinden ten Zuiden van Sofia. Het hoogste punt wordt in het Nederlands ook wel de Zwarte Piek genoemd.

  • Hoogte:2.290 m
  • Prominentie:1.275 m

Vliegtickets naar Sofia

Ben je op zoek naar een goedkoop vliegticket naar Sofia? Zoek dan niet verder! Wij weten waar je moet zoeken voor de laagste prijzen en beste service. Vergelijk de tickets vanaf AMS en EIN naar Sofia Airport en betaal nooit teveel. Afrekenen kan gewoon veilig en vertrouwd met iDeal.

Hotels in de buurt

Hotels in de buurt van Vitosha kun je onder andere vinden in de wijk Bojana. Je kunt ook naar een hotel zoeken in de bergketen zelf of in de buurt van het skigebied. Je zit dan wel een stuk verwijdert van het centrum van Sofia, maar hebt wel een hotel in een prachtige natuurgebied.

Over Vitosha Bergen

De Vitosha Bergen, ook wel Vitosja Bergen of Vitosha mountains genoemd, is een natuurgebied dat zeer spectaculair is. Het ligt ten zuiden van Sofia en vanuit Sofia kun je er gemakkelijk komen. Het gebied heeft sinds 1934 de status gekregen van nationaal park. Er zijn tien bergpieken te vinden, waarvan de hoogste 2292 meter hoog is. Deze wordt de Cherni Crah of de Zwarte piek genoemd. Er zijn bossen, bergen en watervallen. Er zijn talloze flora en fauna in dit gebied te vinden. Zo kun je er allerlei bomen en bloemen vinden en leven er meer dan 300 verschillende soorten vogels. Als je geluk hebt kun je kleine reptielen spotten. Daarnaast is de Balkangeit in het gebied te spotten.

Steenrivieren

De Vitosha Bergen staat vooral bekend om de steenrivieren. Dit zijn een soort rivieren, die volledig uit grote keien bestaan. Er is dus geen water, maar je ziet wel een hele stroom met bijzondere keien. Dit is een echte must om te bekijken wanneer je in het natuurgebied bent.

Wandelen

Er zijn meerdere wandelroutes in de Vitosha Bergen. Je kunt een route kiezen van een afstand die jou bevalt. Zo kun je altijd op  je eigen niveau wandelen. Vooraf kun je bij de informatieborden zien welke opties er allemaal zijn.

Wintersport

Ook in de winter kun je goed terecht in de Vitosha bergen. Er zijn allerlei mogelijkheden voor een geslaagde wintersport. Voor veel mensen kan dit natuurgebied een leuk alternatief zijn op bekende wintersportgebieden. Juist omdat het hier minder populair is, heb je nog alle rust en ruimte om lekker te skiën of snowboarden, en dat ook nog eens voor een schappelijke prijs.

Laatste nieuws