Je bent hier:

Sofia University Botanic Gardens

Hou jij van planten en natuur en wil je graag meerdere bijzondere planten bekijken? Dan moet je zeker eens naar de Sofia University Botanic Gardens gaan. Hier kun je niet alleen allerlei planten zien, maar kun je ook van alles te weten komen over deze planten.

Wat maakt dit een mooie trip om te bezoeken?

Algemeen

Adres: ul. “Moskovska” 49, 1000 Sofia, Bulgarije
Telefoonnummer: +359 2 988 1797

Openingstijden

Maandag tot en met zaterdag: 08:30 – 21:30
Zondag: 08:30 – 19:00

Vliegtickets naar Sofia

Ben je op zoek naar een goedkoop vliegticket naar Sofia? Zoek dan niet verder! Wij weten waar je moet zoeken voor de laagste prijzen en beste service. Vergelijk de tickets vanaf AMS en EIN naar Sofia Airport en betaal nooit teveel. Afrekenen kan gewoon veilig en vertrouwd met iDeal.

Hotels in de buurt

De tuinen kun je lopend vanaf het centrum bereiken. Het is dan ook een leuke wijk voor goedkope hotels in Sofia. Omdat het buiten het centrum ligt, zijn de prijzen vaak net iets lager dan midden in het centrum.

Over Sofia University Botanic Gardens

De Botanische tuinen van de Sofia Universiteit bestaat sinds 1847 en is een botanische tuin vol met bijzondere planten. Dit is opgericht door de Sofia University om mensen meer kennis mee te geven over de diverse planten. Daarom is er een uitgebreide tuin, met overal uitleg over de planten. Er is ook een kas waar tropische planten staan. In totaal zijn er zeker 1500 verschillende soorten planten. Sommige komen uit China.

Sofia university botanical gardensGids

Het is mogelijk om met een gids een rondleiding te krijgen in de botanische tuinen. Dit kan in het Bulgaars en in het Engels. Je moet hier wel wat geld voor betalen, maar de kosten zijn niet heel hoog. Er worden doorgaans meerdere rondleidingen per dag georganiseerd, maar het aantal is helemaal afhankelijk van de dag. Op drukkere dagen zoals in weekenden en in vakanties kunnen er meer rondleidingen worden gegeven.

De tuinen bezoeken

Wil jij de Sofia University Botanic Gardens bezoeken? Dat kan! Je kunt er heel gemakkelijk komen met de auto en het openbaar vervoer. Er wordt een laag toegangsbedrag gevraagd en je kunt er daarna zo lang blijven als je wilt. Je kunt er gemakkelijk komen, want het ligt in het stadscentrum van Sofia. In de buurt liggen andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, zoals de Foreign Art Museum en de Alexander Nevski-kerk. Bij de Sofia University Botanic Gardens is ook een kleine winkel waar je wat souvenirs kunt kopen.

Laatste nieuws