Je bent hier:

Park Vrana

Park Vrana is een park dat vlakbij Sofia ligt. Het is een geweldige locatie voor een mooie uitstapje. Het park zelf is al heel interessant om doorheen te lopen en je moet ook zeker eens een kijkje nemen bij het Vrana Palace.

Wat maakt dit park zo bijzonder?

Algemeen

Adres: булевард „Цариградско шосе“ 381, 1138 Sofia, Bulgarije
Website: www.park-vrana.com
Telefoonnummer: +359 2 963 4566

Openingstijden

Het park zelf is 24 uur per dag toegankelijk. Het Royal Palace Vrana is alleen op zaterdag en zondag geopend van 10:00-16:00.

Vliegtickets naar Sofia

Ben je op zoek naar een goedkoop vliegticket naar Sofia? Zoek dan niet verder! Wij weten waar je moet zoeken voor de laagste prijzen en beste service. Vergelijk de tickets vanaf AMS en EIN naar Sofia Airport en betaal nooit teveel. Afrekenen kan gewoon veilig en vertrouwd met iDeal.

Hotels in de buurt

Park Vrana is geen hele populaire bestemming om een hotel in de buurt bij te zoeken. Het ligt daar iets te ver voor uit het centrum. Wel is er een hele mooie camping in de buurt. Ideaal voor mensen die met eigen vervoer en een tent zijn.

Over Park Vrana

Park Vrana is een bijzonder park, dat gelegen is in de buurt van Sofia. Dit park is nog niet zo lang geopend voor bezoekers. Het is mogelijk hier een wandeling te maken door de natuur. Er zijn verschillende flora en fauna. Ook is er een grote vijver, met waterlelies. Hier kun je aan de waterkant zitten en gewoon heerlijk ontspannen. Waar Park Vrana vooral bekend om staat, is Vrana Palace. Dit is een schitterend paleis.

Park VranaVrana Palace

Vrana Palace is een voormalig koninklijk paleis, dat het zomerhuis was van de Koninklijke familie. Daarna is het lang privé-eigendom geweest van Tsar Simeon II. Tegenwoordig is er een museum in gevestigd. Er zijn meerdere kamers en gebouwen. Zo heb je het paleis zelf, de stallen en het jagershuis. Het gebouw is aan de buitenkant al zeker de moeite waard en de kasteeltuinen zijn eveneens erg indrukwekkend, vol mooie bloemen en andere planten. Een wandeling hier maken is een aanrader. Let wel op dat de kasteeltuinen doorgaans alleen open voor publiek zijn in de weekenden.

Rondleiding

Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen in Park Vrana. Je ziet dan alle mooie plekjes van het park en kunt daarna ook het paleis bezichtigen. Er wordt dan van alles verteld over het park, het paleis en de geschiedenis. Een rondleiding is niet altijd mogelijk. Wanneer het bijvoorbeeld erg druk is, is het mogelijk dat er geen plek voor je is. Wil je liever geen rondleiding? Zelf het park verkennen kan natuurlijk ook!

Laatste nieuws