Je bent hier:

Doctors’ Garden / Doktorska Gradina

Een van de parken die je in Sofia kunt vinden is Doctor’s Garden. Dit is een mooi park, met wat monumenten en vooral veel groen.

Waarom moet je tijdens je stedentrip aan Sofia dit park bezoeken? Wat heeft het te bieden?

Algemeen

Adres: 1504 Sofia, Bulgarije
Website: www.visitsofia.bg
Telefoonnummer: +359 2 491 8344

Openingstijden

24 uur per dag geopend

Vliegtickets naar Sofia

Ben je op zoek naar een goedkoop vliegticket naar Sofia? Zoek dan niet verder! Wij weten waar je moet zoeken voor de laagste prijzen en beste service. Vergelijk de tickets vanaf AMS en EIN naar Sofia Airport en betaal nooit teveel. Afrekenen kan gewoon veilig en vertrouwd met iDeal.

Hotels in de buurt

Ten westen van het centrum kun je dit park vinden. In de buurt zijn er hele leuke hotels te vinden. Het is dan ook een van onze favoriete wijken voor goedkope hotels en appartementen in Sofia.

Informatie over Doctor’s Garden

Doctor’s Garden is een park in Sofia. Het heeft haar naam te danken aan een groot monument dat in het park te vinden is. In het park vind je veel wandelpaden, oude bomen en rustplaatsen, zoals bankjes. Het ontwerp voor het park werd in 1889 gemaakt en sindsdien is het een populair en vooral ook bijzonder park om te bezoeken. Wanneer je even wilt ontspannen en geen zin hebt in de drukte van de stad, dan kun je goed terecht in Doctor’s Garden.

Doktorska gradinaMonument

Midden in Doctor’s Garden staat een groot monument. Dit is een hoog monument, een soort piramide, met daarboven een gebouw. Als je dichterbij komt, zie je talloze namen staan. In totaal zijn er meer dan 500 namen gebruikt voor dit monument. Dit zijn mensen die eerste hulp hebben verleend tijdens de Russische-Turkse oorlog in 1877 en 1878. Deze mensen zijn helaas gesneuveld tijdens de oorlog en met het monument worden zij geëerd.

Bezoeken

Doctor’s Garden is zeker een aanrader om eens te bezoeken. De lokale bevolking komt heel graag in dit park en als toerist kun je dus ook goed zien wat de lokale bevolking leuk vindt. Het park is vrij klein, maar wel zeer sfeervol.

Laatste nieuws