Je bent hier:

Boyana waterval

Voor prachtige watervallen hoef je niet ver te reizen. Vlakbij Sofia in Bulgarije vind je bijvoorbeeld al de Boyana Waterval. Dit is een geweldige waterval, ideaal voor iedereen die een beetje van de natuur houdt.

Waar vind je deze waterval?

Algemeen

Adres: Vitosha, 1616, Bulgarije

Openingstijden

24 uur per dag toegankelijk. Wij raden aan om deze wandeling met een gids te maken. Als je een geoefende wandelaar bent, neem dan de nodige voorzorgmaatregelen en vertrek op tijd. Ga niet in de avond of s’nachts.

Vliegtickets naar Sofia

Ben je op zoek naar een goedkoop vliegticket naar Sofia? Zoek dan niet verder! Wij weten waar je moet zoeken voor de laagste prijzen en beste service. Vergelijk de tickets vanaf AMS en EIN naar Sofia Airport en betaal nooit teveel. Afrekenen kan gewoon veilig en vertrouwd met iDeal.

Hotels in de buurt

De watervallen in het Vitosja gebergte kun je makkelijk bereiken via een hotel in de wijk Boyana/Bojana. Hotels in deze buurt zijn erg goedkoop, omdat ze uit het centrum verwijderd zijn. Er vertrekken voldoende bussen en taxi’s vanaf deze wijk naar het stadscentrum.

Over de Boyana Waterval

De Boyana Waterval is gelegen in het nationaal park Vitosha Bergen. We kennen deze waterval ook wel als de Bojana waterval of de Boyana falls. Het is de grootste en mooiste waterval van dit natuurgebied. Het wordt gezien als een van de belangrijkste en bekendste bezienswaardigheden van Bulgarije. De waterval is ongeveer 15 meter hoog. Als je er op het juiste moment bent, kun je in de waterval een schitterende regenboog zien. In de wintermaanden is het mogelijk dat de waterval (deels) bevroren is.

Uitzicht over de stad

Vanaf de Boyana Waterval heb je ook nog eens een schitterend uitzicht over de stad Sofia. Dit panoramische uitzicht kan ideaal zijn voor mensen die graag foto’s maken. Er zijn immers genoeg geschikte fotolocaties.

Wandelen

Het is mogelijk om naar de Boyana waterval te lopen. Er zijn verschillende bekende routes. Een aanrader is bijvoorbeeld de route die vanaf de Bojana kerk gaat. Er zijn twee routes die vanaf deze kerk gaan. De ene route is relatief eenvoudig om te doen een de andere is vooral geschikt voor de geoefende wandelaar. De weg hier is wat minder begaanbaar en beveiligd. Tijdens deze wandeling is het verstandig om goede wandelschoenen te dragen. Houd er rekening mee dat een wandeling van 8 kilometer al snel ruim vier uur duurt, vanwege het hoogteverschil. Voldoende water is dan ook echt een must.  Het is mogelijk om de wandeling te doen samen met een gids. Deze kan onderweg alles vertellen over de omgeving. Let wel op dat hier kosten aan verbonden zijn.

Laatste nieuws