Je bent hier:

Botanische tuinen

De botanische tuinen van Sofia is een prachtige bezienswaardigheid waar je heen kunt gaan. Het is zeker de moeite waard om hier heen te gaan. Niet alleen vanwege de diversiteit aan planten, maar ook vanwege het mooie uitzicht op de stad.

Wat maakt dit een mooie bezienswaardigheid om te bekijken en wat kun je er precies doen?

Algemeen

Adres: София, ул. Околовръстен път №22, 22, 1415 Sofia, Bulgarije
Website: www.cu.bas.bg
Telefoonnummer: +359 2 967 1105

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag: 10:00-16:00
Maandag: gesloten

Vliegtickets naar Sofia

Ben je op zoek naar een goedkoop vliegticket naar Sofia? Zoek dan niet verder! Wij weten waar je moet zoeken voor de laagste prijzen en beste service. Vergelijk de tickets vanaf AMS en EIN naar Sofia Airport en betaal nooit teveel. Afrekenen kan gewoon veilig en vertrouwd met iDeal.

Hotels in de buurt

De botanische tuinen liggen een eind uit het centrum verwijderd. Vandaar dat het geen erg populaire buurt is voor hotels en appartementen.

Over de Botanische tuinen

De Botanische tuinen is een echte aanrader voor iedereen die van natuur houdt. Bij deze botanische tuin vind je een grote collectie aan planten. Er zijn ook veel tropische en bijzondere planten te vinden. In totaal zijn er planten te vinden uit meer dan zestig landen. Ze komen ondermeer uit Europa, Azië, Afrika en Australië. Je kunt er zowel buiten rondlopen, maar ook een kijkje nemen in de kassen. Een bezoek duurt zeker twee uur, maar je kunt er natuurlijk net zo lang blijven als je wilt. Mensen die graag foto’s maken, zullen hier zeker van genieten en kunnen veel mooie foto’s maken. Je kunt er goed komen met de auto of de taxi.

Botanische tuinen Sofia bergenPrachtige ligging

Door de ligging van de Botanische tuinen is het al echt een must om te bezoeken. Het is gelegen aan de rand van de Vitosha Berg. Hierdoor heb je een schitterend uitzicht op Sofia zelf. Hierdoor zie je de stad alweer op een heel andere manier dan wanneer je erdoor loopt. Dit uitzicht is zeer de moeite waard.

Combineren met andere bezienswaardigheden

In de buurt van de Botanische tuinen vind je nog een aantal andere leuke bezienswaardigheden. Zo is de Sofia Zoo gemakkelijk te bereiken en te combineren met een bezoek aan de tuinen. Ook is het grote winkelcentrum Paradise Center in de buurt te vinden. Hierdoor kun je dus meerdere bezienswaardigheden combineren met elkaar. In de omgeving kun je ook een paar mooie wandelingen maken.

Laatste nieuws