In Sofia zelf en in de omgeving van de stad kun je veel mooie natuur vinden. Zo zijn er talloze prachtige parken in en rondom de stad. Ook kun je een bezoek brengen aan twee botanische tuinen. Hoogtepunt van veel stedentrips naar Sofia is een bezoek aan de Vitosha bergen. Deze bergen zijn immens populair en goed zichtbaar vanaf de stad zelf. Een wandeling naar het beroemde uitzichtpunt van Vitosha over de stad is een absolute aanrader.

De mooiste bezienswaardigheden met thema natuur

De volgende bezienswaardigheden die te maken hebben met natuur mag je wat ons betreft niet missen als je een paar dagen in Sofia bent:

Vitosha bergen

De bergen kun je vanuit de stad goed zien. Sofia ligt namelijk aan de voet van dit reusachtige gebergte. Je kunt vanuit jouw hotel of andere plekken in het centrum een mooie tour maken door de bergen heen. Je kunt ook op eigen houtje een bewegwijzerde wandeling ondernemen naar het uitzichtpunt of als je echt avontuurlijk bent naar de Boyana watervallen. Voor ons is een wandeling door deze bergen een absoluut hoogtepunt van al onze trips naar Sofia geweest. Lees hier meer informatie over de Vitosha bergen.

Botanische tuinen

In de stad zelf bevinden zich de universiteitstuinen, maar wij zijn vooral fan van de botanische tuinen die net in de bergen liggen. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad. Ook de tuinen zijn zeker een bezoekje waard. Het is zeker geen must, maar als je van rust en wandelen houdt, dan is het een hele leuke optie. Wij hebben iedere keer genoten van de tuinen. Meer weten over de Botanical Gardens van Sofia?

Park Vrana

Het park zelf is wellicht niet erg opvallend of mooi, maar het oude koninklijke paleis in het midden is dat zeker wel. Een leuke tour met een Engelstalige gids door het park en het paleis heen kunnen wij aanraden. Als je toch in de buurt bent kun je ten noorden van het park de beroemde Eagles Bridge vinden.

Alles met natuur

Hieronder vindt je een opsomming met alle noemenswaardige natuur bezienswaardigheden in Sofia.