Je bent hier:

Nationale galerij buitenlandse kunsten

De Nationale galerij buitenlandse kunsten is ook wel bekend als National Gallery for Foreign Arts. Dit is een kunstmuseum gelegen in Sofia, waar de focus niet ligt op Bulgaarse kunstenaars, maar waar juist buitenlandse kunstwerken te zien zijn.

Wat heeft dit museum te bieden?

Algemeen

Adres: ul. “19-ti fevruari” 1, 1000 Sofia, Bulgarije
Website: www.sofia-art-galleries.com
Telefoonnummer:: +359 2 980 0073

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag van 10:00 – 18:00
Op maandag gesloten

Vliegticket naar Sofia

Vliegen is normaal gesproken erg duur. Gelukkig is de hoofdstad van Bulgarije een uitzondering op de regel. Vliegtickets vanaf Eindhoven zijn mega-goedkoop. Ook vanaf Schiphol is het niet enorm duur om in de mooie stad te komen. Tickets kosten nooit meer dan 80 euro als je goed zoekt via de onderstaande button.

Hotels in de buurt

Achter de wereldberoemde Alexander Nevski kathedraal kun je het museum vinden. Dit is een hele populaire buurt om een hotel te boeken. Misschien wel het populairste. Sommige hotels hebben een prachtig uitzicht op de kathedraal.

Over Nationale galerij buitenlandse kunsten

Het museum Nationale galerij buitenlandse kunsten wordt ook wel National Gallery for Foreign Arts o NGFA genoemd en is gelegen in Sofia. Dit museum is uniek in Bulgarije, omdat er voor de Bulgaren maar weinig kunstmusea zijn die niet zijn gericht op lokale kunstenaars. Hier kunnen mensen dus eens zien hoe de kunstwerken er over de hele wereld uitzien. Het museum werd opgericht tussen 1882 en 1884. Het gebouw werd ernstig verwoest tijdens het bombardement tijdens de tweede wereldoorlog, maar alles is weer hersteld.

Museum buitenlandse kunsten SofiaDe collectie

De collectie van Nationale galerij buitenlandse kunsten bestaat uit kunstwerken uit verschillende delen van de wereld. Zo is er een heel gedeelte met Afrikaanse kunst, een gedeelte met Japanse kunst en een gedeelte met Indische kunst. Ook kun je er kunstwerken vinden uit Europa. Hier zijn ook wat schilderijen te bewonderen van Nederlandse schilders. Denk aan Jan van Goyen, Isaac van Ostade en Frans Fracken II. Ook zijn er veel kunstwerken te vinden uit Italië, Portugal en Frankrijk. De collectie is zeer uitgebreid en er zijn erg veel bijzondere werken te aanschouwen.

Het museum bezoeken

Wil jij eens een kijkje nemen in Nationale galerij buitenlandse kunsten? Dat kan! Het is vrijwel iedere dag geopend. Alleen op maandagen en officiële feestdagen is het gebouw gesloten. Het is mogelijk een rondleiding te krijgen, maar dit kan alleen voor groepen. Om het museum te mogen bekijken, moet je een kleine toegang betalen. In de omgeving liggen andere bekende bezienswaardigheden die je goed kunt combineren met een bezoek aan dit museum. Denk aan de Alexander Nevski-kerk.

Laatste nieuws