Je bent hier:

Nationaal militair museum 

Dat Bulgarije en Sofia veel hebben meegemaakt tijdens oorlogen is algemeen bekend. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een Nationaal militair museum in Sofia te vinden is. Dit is een heel groot museum, dat zeker de moeite waard is om eens te bekijken.

Wat kun je in dit museum zien?

Algemeen

Adres: ul. “Cherkovna” 92, 1505 Sofia, Bulgarije
Website: www.militarymuseum.bg
Telefoonnummer: +359 2 946 1805

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag: 10:00 – 18:00
Maandag en dinsdag gesloten

Vliegticket naar Sofia

Vliegen is normaal gesproken erg duur. Gelukkig is de hoofdstad van Bulgarije een uitzondering op de regel. Vliegtickets vanaf Eindhoven zijn mega-goedkoop. Ook vanaf Schiphol is het niet enorm duur om in de mooie stad te komen. Tickets kosten nooit meer dan 80 euro als je goed zoekt via de onderstaande button.

Hotels in de buurt

In de buurt van deze bezienswaardigheid in Sofia zijn er niet veel grote en mooie hotels te vinden. Het ligt daarvoor namelijk iets te ver uit het centrum.

Over Nationaal militair museum

Het Nationaal militair museum is een ontzettend groot museum dat je kunt bezichtigen. Het leger van Bulgarije werd opgericht in 1914 en de eerste objecten in het museum zijn dan ook van deze periode. Vlak daarna werd ook het museum opgericht. Het museum is sindsdien erg belangrijk geweest voor Bulgarije. Het is tegenwoordig het grootste militaire museum van Bulgarije en het is gevestigd in een heel groot pand, zodat je als bezoeker de volledige militaire geschiedenis van Bulgarije kunt zien. Het museum bestaat uit maar liefst vier verdiepingen en in totaal zijn er meer dan 28.000 objecten.

Nationaal museum militaire geschiedenisDe collectie

Zowel binnen als buiten het Nationaal militair museum zijn er talloze objecten te bekijken. Buiten kun je allerlei voertuigen vinden, waaronder vliegtuigen, helikopters en tanks. De ruimtes binnen zijn verdeeld over verschillende tijdsperken, zodat je echt de geschiedenis goed kunt zien van de militairen in Bulgarije. Er zijn wapens, verschillende uitrustingen en foto’s die je kunt zien. Wanneer je in dit museum bent, zal je pas echt goed duidelijk worden hoeveel Bulgarije heeft meegemaakt in tijden van oorlogen.

Het museum bezoeken

Lijkt het jou wat om het Nationaal militair museum te bezoeken? Dan moet je er zeker heengaan. Het is iedere dag geopend en om naar binnen te mogen moet je een entreekaartje kopen. Belangrijk om te vermelden is dat er binnen geen foto’s gemaakt mogen worden. Je kunt het museum goed bereiken met de auto en het openbaar vervoer.

Laatste nieuws