Je bent hier:

Nationaal historisch museum Sofia

Het Nationaal Historisch Museum is een prachtig museum waar je van alles te weten kunt komen over de geschiedenis van Bulgarije en Sofia. Waarom is het een aanrader om dit museum te bezoeken tijdens je stedentrip Sofia?

Wat heeft het museum te bieden?

Algemeen

Adres: ul. “Vitoshko lale” 16, 1618 Sofia, Bulgarije
Website: www.historymuseum.org
Faxnummer: +359 2 955 7602

Openingstijden

Dagelijks geopend van 09:30 – 18:00

Vliegticket naar Sofia

Vliegen is normaal gesproken erg duur. Gelukkig is de hoofdstad van Bulgarije een uitzondering op de regel. Vliegtickets vanaf Eindhoven zijn mega-goedkoop. Ook vanaf Schiphol is het niet enorm duur om in de mooie stad te komen. Tickets kosten nooit meer dan 80 euro als je goed zoekt via de onderstaande button.

Hotels in de buurt

Je kunt het prachtige museum vinden tussen het centrum en de wijk Bojana met de boyana church. Dit is geen hele populaire wijk voor hotels. Toch kun je er een hoop mooie hotels in de buurt vinden.

Informatie over het Nationaal Historisch Museum

Het Nationaal Historisch Museum in Sofia is een interessant museum voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van Bulgarije en Sofia. Het is het grootste historische museum van de Balkan en het bevat meer dan 650.000 objecten. De deuren werden geopend in 1984 en in 2000 verhuisde het museum naar een nieuwe locatie, hier was meer ruimte en dus ook de mogelijkheid om de collectie te vergroten. In het museum is ook een speciale museumwinkel waar je souvenirs, boeken en andere bijzondere spullen kunt kopen.

Nationaal museumDe collectie

De collectie van het nationaal historisch museum is onderverdeeld in verschillende tijdsperken. Zo kun je in de ene hal alles vinden uit de ijstijd en in weer een andere hal over de prehistorie. Op deze manier kun je de gehele geschiedenis bekijken en objecten zien die uit dit tijdperk komen. Ook zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. Dit kunnen collecties zijn over Bulgaarse kunstenaars, maar kunnen ook in het teken staan van een bepaald thema.

Museum bezoeken

Het Nationaal Historisch Museum kun je dagelijks bezoeken. Er zijn maar een paar dagen waarop het museum gesloten is, zoals Kerst, Nieuwjaarsdag en Pasen. De tijdstippen waarop het museum geopend is, kan per seizoen verschillen. Om het Nationaal Historisch Museum te bezoeken heb je een entreekaartje nodig. De prijzen hiervan zijn niet heel hoog. Aanvullend kun je ook een rondleiding krijgen in het museum. Deze kan gegeven worden in het Engels. Dit kost je wel wat extra geld. Het Nationaal Historisch Museum in Sofia is gemakkelijk te bereiken, bijvoorbeeld met de bus of de auto.

Laatste nieuws