Je bent hier:

Nationaal Art Gallery

Kunstliefhebbers moeten tijdens hun stedentrip in Sofia zeker naar Nationaal Art Gallery gaan. Hier kun je namelijk ontzettend veel prachtige kunstvoorwerpen bewonderen. Ook als je niets met kunst hebt, kan het een aanrader zijn om hier toch eens heen te gaan.

Je zult versteld staan van de vele prachtige kunstwerken. Wat heeft dit museum te bieden?

Algemeen

Adres: i, ploshtad “Knyaz Aleksandar I” 1, 1000 Sofia, Bulgarije
Website: www.nationalartgallerybg.org
Telefoonnummer: +359 2 980 0093

Openingstijden

maandag: Gesloten
dinsdag: 10:00–18:00
woensdag: 10:00–18:00
donderdag: 10:00–20:00
vrijdag: 10:00–18:00
zaterdag: 10:00–20:00
zondag: 10:00–18:00

Vliegticket naar Sofia

Vliegen is normaal gesproken erg duur. Gelukkig is de hoofdstad van Bulgarije een uitzondering op de regel. Vliegtickets vanaf Eindhoven zijn mega-goedkoop. Ook vanaf Schiphol is het niet enorm duur om in de mooie stad te komen. Tickets kosten nooit meer dan 80 euro als je goed zoekt via de onderstaande button.

Hotels in de buurt

Als je op zoek bent naar een hotel in het centrum van de stad, dan kun je goed kijken naar deze buurt. Je kunt in de wijk rond dit museum veel leuke, mooie, goedkope en luxe hotels en andere vormen van accommodaties vinden. Ook is het mogelijk om vanaf hier de mooiste bezienswaardigheden te bezoeken. Hierbij kun je denken aan de Nevski kathedraal en TZUM.

Wat is Nationaal Art Gallery?

De Nationaal Art Gallery is een museum gelegen in Sofia. Het is een van de grootste kunstmusea in Bulgarije en werd opgericht in 1934. In 1946 verhuisde het naar een groot paleis, namelijk het Koninklijk Paleis van Sofia. Hierdoor is alleen al het pand zeer de moeite waard om te zien. In 2015 werd het gebouw nog vergroot, zodat er nog meer ruimte kon zijn voor de kunstwerken.

Nationale art gallery SofiaDe collectie

De collectie van de Nationaal Art Gallery is immens. Er zijn meer dan 50.000 objecten. Dit zijn beeldhouwwerken, schilderijen en andere kunstvoorwerpen. De meeste objecten hebben te maken met de Bulgaarse geschiedenis of zijn gemaakt door Bulgaarse kunstenaars. Zo zijn er schilderijen over de bombardementen in de tweede wereldoorlog en van de het Russische regime. Regelmatig zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen. Deze kunnen in het teken staan van een bepaalde gebeurtenis of kunstenaar.

Het museum bezoeken

Het museum heeft een zeer gunstige ligging, namelijk vlakbij de Alexander Nevski-kerk, midden in het centrum van Sofia. Het museum is op maandagen gesloten en verder iedere dag te bezichtigen. Als je wilt kun je een rondleiding krijgen, maar dit kan alleen voor groepen van vijf personen of meer. Je moet hier ook extra voor betalen. Ook om het museum in te mogen moet je wat geld betalen. Je kunt er gemakkelijk komen met het openbaar vervoer. Parkeren in de omgeving kan wel, maar is doorgaans betaald.

Laatste nieuws