Je bent hier:

Nationaal Archeologisch Museum

Het nationaal Archeologisch Museum in Sofia is een museum vol archeologische vondsten uit Sofia. Dit museum is geweldig voor mensen die van geschiedenis houden en graag meer willen zien van het verleden van Bulgarije.

Wat maakt dit museum zo bijzonder? Wat kun je er allemaal doen?

Algemeen

Adres: ul. “Saborna” 2, 1000 Sofia, Bulgarije
Website: www.naim.bg
Telefoonnummer: +359 2 988 2406

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag: 10:00 – 17:00

Maandag gesloten

Vliegticket naar Sofia

Vliegen is normaal gesproken erg duur. Gelukkig is de hoofdstad van Bulgarije een uitzondering op de regel. Vliegtickets vanaf Eindhoven zijn mega-goedkoop. Ook vanaf Schiphol is het niet enorm duur om in de mooie stad te komen. Tickets kosten nooit meer dan 80 euro als je goed zoekt via de onderstaande button.

Hotels in de buurt

Het archeologische museum in Sofia ligt in het centrum van de stad. Het is een van onze favoriete plekken om voor een hotel boeken in Sofia, Bulgarije. Kijk eens goed bij de leuke en mooie hotels en appartementen in deze buurt.

Over het Nationaal Archeologisch Museum

Het Nationaal Archeologisch Museum in Sofia is een museum dat helemaal in het teken staat van archeologische vondsten. Het museum is gevestigd in een voormalige moskee en hierdoor is het een prachtig pand. De moskee werd gebouwd in 1474. In 1893 werd het museum opgericht en in 1905 werden de deuren officieel geopend. Behalve het museum is er ook een souvenirwinkel waar je wat leuke spullen kunt kopen.

Nationaal archeologisch museum SofiaCollectie

Het Nationaal Archeologisch Museum is ingedeeld in verschillende gedeeltes. Denk aan: prehistorie, schatten en een speciale tijdelijke expositie. De collectie bestaat uit talloze vondsten die voornamelijk in Bulgarije zijn gedaan. Sommige objecten zijn zeker een miljoen jaar oud. De collectie is hierdoor ontzettend interessant en divers. Er zullen ongetwijfeld objecten in de collectie zitten die je bijzonder vindt of niet had willen missen.

Het museum bezoeken

Lijkt het jou leuk om het Nationaal Archeologisch Museum van Sofia te bezoeken? Het is gelegen midden in het centrum, vlakbij het park City Garden en de St Petka Kerk. Je kunt het dus heel gemakkelijk combineren met een hoop andere bezienswaardigheden. Het museum is vrijwel iedere dag geopend. Om er naar binnen te mogen moet je een klein bedrag betalen. Ook is het mogelijk een rondleiding te krijgen van een gids. Dit kost wel extra geld.

Laatste nieuws