Je bent hier:

Earth and Man National Museum

Hou jij van mineralen en edelstenen of wil je er graag wat meer over te weten komen? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Earth and Man National Museum. Dit is een museum gericht op Mineralogie.

Wat heeft dit museum te bieden en waarom moet je er een bezoek aan brengen? Wat is er allemaal te zien?

Algemeen

Adres: bulevard “Cherni vrah” 4, 1421 Sofia, Bulgarije
Website: www.earthandman.org
Telefoonnummer: +359 2 865 6639

Openingstijden:

Elke dag van 10:00 – 18:00

Vliegticket naar Sofia

Vliegen is normaal gesproken erg duur. Gelukkig is de hoofdstad van Bulgarije een uitzondering op de regel. Vliegtickets vanaf Eindhoven zijn mega-goedkoop. Ook vanaf Schiphol is het niet enorm duur om in de mooie stad te komen. Tickets kosten nooit meer dan 80 euro als je goed zoekt via de onderstaande button.

Hotels in de buurt

Dit wereldberoemde museum ligt net buiten het centrum van de stad, maar toch dichtbij genoeg voor een leuke stedentrip naar Sofia. Zo is er bijvoorbeeld het Hilton Hotel Sofia in de buurt. Daarnaast kun je ook nog veel andere hotels en appartementen vinden.

Over het Earth and Man National Museum

Het Earth and Man National Museum is een museum dat gericht is op mineralogie. Het is een van de grootste musea op dit gebied en het is gelegen in Sofia. Het museum opende haar deuren in 1985 en is ontzettend groot. Het bestaat uit ruim 4000 vierkante meter en is verdeeld in zes verschillende hallen. In totaal zijn er meer dan 20.000 verschillende objecten in de collectie. Deze objecten bestaan uit mineralen, gesteentes en fossielen en er zijn hele bijzondere stukken te zien. Het museum is onderverdeeld op categorieën. In totaal vind je er meer dan 40 procent van alle soorten mineralen die op aarde te vinden zijn.

Earth and man museumTijdelijke tentoonstellingen

Regelmatig zijn er tijdelijke tentoonstellingen in het museum. Deze hebben lang niet altijd te maken met mineralen, maar kunnen alsnog heel interessant zijn. Soms hebben ze te maken met lokale muzikanten of wordt er een bepaald thema besproken. Omdat er altijd een andere tijdelijke tentoonstelling is, kan het ook interessant zijn om bij een latere stedentrip opnieuw het museum te bezoeken.

Museum bezoeken

Het Earth and Man musuem kun je bezoeken voor een kleine bijdrage. Je kunt eventueel wat meer geld neerleggen om een rondleiding te krijgen. Wanneer je zelf rond wil kijken en geen rondleiding wil, dan kan dat natuurlijk ook. Het museum is op zondagen en maandagen gesloten. Ook op officiële feestdagen is het museum dicht. Je kunt er gemakkelijk komen met de auto, het openbaar vervoer of de taxi.

Laatste nieuws