Je bent hier:

Lake Pancharevo

Lake Pancherevo is een prachtig meer dat dichtbij de stad Sofia ligt. Wanneer je eens een dagtripje wilt maken vanuit Sofia en de Bulgaarse natuur graag wilt bekijken,

dan doe je er goed aan eens een kijkje te nemen bij dit meer. Wat maakt dit meer zo bijzonder?

Algemeen

Adres: Lake Pancharevo, 1186, Bulgarije

Openingstijden

Gehele dag geopend

Vliegen naar Sofia

Als je zin hebt in een leuke stedentrip naar Sofia, dan kun je erg goedkoop vliegen naar deze bestemming vliegen. Een vliegticket naar deze mooie stad kost nooit meer dan 100 euro als je het via de onderstaande button zoekt.  

Hotels in de buurt

Er zijn voldoende mooie hotels in de buurt van dit recreatiemeer te vinden. Als je echt specifiek naar dit meer toe wilt gaan, dan is het een verstandige oplossing om er een hotel dichtbij te boeken. De meeste mensen gaan echter vanuit Sofia als dagtrip naar dit meer toe.

Over Lake Pancherevo

Lake Pancherevo is gelegen in de buurt van Sofia. Sterker nog, het is maar 12 kilometer van de stad vandaan. Het is een groot meer, dat zeker 3 kilometer lang is en zo’n 700 meter breed. In dit mail traint het Bulgaarse nationale roeiteam regelmatig om mee te kunnen doen met de wereldkampioenschappen voor het roeien.

Lake Pancharevo Sofia BulgarijeWat kun je er doen?

Lake Pancherevo is een meer waar je schitterende wandelingen kunt maken. Je zit midden in de natuur. Je kunt langs het meer lopen, of een stukje de natuur in trekken. Het is gemakkelijk om hier zeker een uur te wandelen. Langs het meer zijn meerdere wandelroutes te vinden en je kunt zelf uitkiezen wat voor een lengte je wandelt. Als je een stedentrip naar Sofia maakt, kan dit een prettige uitstap zijn. Wanneer je de hele tijd in een drukke stad zit, is het soms juist prettig om even heerlijk ontspannen de natuur in te trekken.

Eten en drinken

Langs het Lake Pancherevo vind je meerdere eetgelegenheden, waar je iets kunt eten of drinken. Pak een terrasje met uitzicht op het meer en geniet. Je kunt er echte Bulgaarse maaltijden eten, of gewoon iets drinken.

Hoe kom je er?

Wanneer je in Sofia zit, kun je met het openbaar vervoer naar Lake Pancherevo gaan. Ook is het mogelijk om met de auto te gaan. Er zijn meerdere parkeerplaatsen in de buurt van het meer waar je gemakkelijk kunt parkeren.

Laatste nieuws