Je bent hier:

Lake Ariana

Lake Ariana is een meer dat gelegen is in het Borisova Gradina Dit is een park waar je terecht kunt tijdens je stedentrip in Sofia.

Wat maakt dit meer zo bijzonder? Wat kun je er doen?

Algemeen

Adres: Lake Ariana
1164 Sofia
Bulgarije

Openingstijden

Gehele dag toegankelijk

Vliegen naar Sofia

Als je zin hebt in een leuke stedentrip naar Sofia, dan kun je erg goedkoop vliegen naar deze bestemming vliegen. Een vliegticket naar deze mooie stad kost nooit meer dan 100 euro als je het via de onderstaande button zoekt.  

Hotels in de buurt

Dit meer ligt in het mooie park net buiten het centrum. Alles is wel nog op loopafstand te bereiken. Het is een redelijk populaire buurt voor hotels. Al geven de meeste mensen een voorkeur aan een hotel in het centrum van de stad. Wie van rust houdt kan hier prima vertoeven.

Informatie over Lake Ariana

Lake Ariana is een groot meer dat de vorm van de letter B heeft. Het is 175 meter lang en 75 meter breed. Er zit een klein eilandje in het meer. Het meer is te vinden in het park Borisova Gradina. Het werd in de negentiende eeuw gemaakt en het is al die tijd een belangrijk middelpunt van het park geweest. Veel van de inwoners van Sofia komen regelmatig in dit park en bij het meer. Maar ook toeristen zijn er genoeg te vinden.

Lake Ariana in SofiaOver Borisova Gradina

Borisova Gradina is het oudste stadspark van Sofia. Dit is de plek waar mensen heen gaan om te kunnen ontspannen. Je kunt er wandelen op een van de vele wandelpaden. Ook zijn er een aantal monumenten te vinden. En je hebt er natuurlijk Lake Ariana.

Activiteiten op het meer

In de zomermaanden kun je waterfietsen huren en hiermee kun je Lake Ariana op gaan. Je kunt de waterfiets dan voor een bepaalde tijd huren en heerlijk ontspannen. Vooral als het echt mooi weer is, is dit heerlijk om te doen. In wintermaanden kun je geen waterfietsen, maar dan wordt het meer gebruikt als schaatsbaan. Het kan er dan best druk zijn. Wil je liever niet het water op? Dan kun je er ook langs lopen of ergens in de buurt gaan zitten met uitzicht op het water. Mogelijkheden genoeg dus!

Laatste nieuws