Je bent hier:

Iskar Reservoir

Iskar Reservoir is een stuwmeer dat vlakbij Sofia te vinden is. Hier wordt zeker tweederde van al het drinkwater in Bulgarije gemaakt. Maar los daarvan; in de omgeving kun je goed wandelen en het kan dus ook echt de moeite waard zin om hierheen te gaan.

Wat kun je er doen?

Algemeen

Adres: Iskar Reservoir
1137
Bulgarije

Openingstijden

Gehele dag geopend

Vliegen naar Sofia

Als je zin hebt in een leuke stedentrip naar Sofia, dan kun je erg goedkoop vliegen naar deze bestemming vliegen. Een vliegticket naar deze mooie stad kost nooit meer dan 100 euro als je het via de onderstaande button zoekt.  

Hotels in de buurt

Het reservoir is een zeer populair watersportgebied. Er zijn hier dan in de buurt ook veel leuke en mooie hotels te vinden.

Wat is het Iskar Reservoir?

Het Iskar Reservoir is een stuwmeer dat aan de Iskar rivier grenst. Er is meer dan 673 miljoen kubieke meter water te vinden. Het meer wordt gebruikt om drinkwater van te maken. Zo’n tweederde van het drinkwater in Bulgarije is afkomstig van dit stuwmeer. Ook wordt er elektriciteit gewonnen van het water in het Iskar Reservoir.

In de omgeving

In de omgeving van dit Reservoir kun je wandelen. Er zijn veel wandelmogelijkheden in de buurt te vinden. Zo zijn er verschillende routes van diverse lengtes, zodat er altijd wel iets bij zit waar jij je prettig bij voelt. In de buurt vind je ook Lake Pancherevo. Dat is een groot meer waar je prachtig kunt wandelen en waar het ook mogelijk is om iets te eten of drinken.

Hoe kom je er?

Iskar Reservoir ligt op ongeveer 12 tot 15 kilometer van Sofia vandaan. Je kunt er goed komen met de auto. Er zijn ook mogelijkheden om de taxi of het openbaar vervoer te nemen.

Laatste nieuws