Je bent hier:

Sofia Synagoge

De Sofia Synagoge is een bijzonder bouwwerk en een bezienswaardigheid die je niet mag missen wanneer je naar Sofia gaat. Dit is namelijk een van de oudste synagogen van Europa. Er is dus vooral veel historie te zien hier.

Wat maakt dit bouwwerk zo bijzonder?

Algemeen

Adres: Exarch Joseph Street 18, 1000 Sofia, Bulgarije
Website: www.sofiasynagogue.com
Telefoonnummer: +359 2 983 1273

Openingstijden

Op het moment is het niet mogelijk deze synagoge te bezoeken. De kleine winkel en het museum zijn wel toegankelijk. Openingstijden verschillen en staan op de website van de synagoge.

Hotels in de buurt

Deze kathedraal is de bekendste toeristische trekpleister van de stad. Het ligt erg centraal in het centrum van de stad. Een hotel in de buurt van de Alexander Nevski kathedraal is dan ook een echte aanrader.

Over Sofia Synanoge

In 1909 werd Sofia Synagoge geopend. Dit is de op twee na grootste synagoge van Europa. Het gebouw is ontworpen door de architect Grüander, die uit Oostenrijk komt. Hij gebruikte de Sefaridsche Senagoge die in Wenen te vinden is als voorbeeld voor de Sofia Synagoge. De bouwstijl is Neo-Moors. Voor bijna een eeuw lang was dit het belangrijkste punt voor de Joden in Bulgarije. Tijdens de bombardementen in 1944 werd de Synagoge meermaals geraakt en daarom moest de synagoge weer opnieuw worden opgebouwd. Tijdens deze bombardementen gingen ook veel Hebreeuwse boeken verloren. Ondanks dat is de synagoge nog steeds een prachtige locatie om te bezoeken. Tegenwoordig zijn de meeste Bulgaarse Joden naar Israël zijn verhuisd. Daarom wordt de synagoge niet meer gebruikt door de Joodse gemeenschap. Voor toeristen zijn er nog wel diverse mogelijkheden.

Synagoge SofiaMuseum

In de Sofia Synagoge is nu een museum te vinden, over de Joodse geschiedenis van Sofia en Bulgarije. Hier zijn oude boeken, foto’s en objecten te bekijken. Ook zijn er regelmatig rondleidingen die worden gegeven in het Engels, Bulgaars en in het Hebreeuws, zodat je ook alles te horen krijgt over de locatie. De toegang voor dit museum is gratis en als je wilt kun je een donatie achterlaten.

Winkel

In de winkel van de Sofia Synagoge kun je een kleine souvenirwinkel vinden. Hier kun je souvenirs kopen, zoals magneten, ansichtkaarten en T-shirts. Ook zijn er boeken te koop over de Joodse geschiedenis en kun je er de Bijbel kopen in meerdere talen. En ook zijn er meerdere cd’s te koop met echte Joodse muziek.

Laatste nieuws