Je bent hier:

Sint-Joriskerk

De Sint-Joriskerk is een kerk die zich bevindt tussen allerlei ruïnes. Het is een oud gebouw en voor mensen die meer over de geschiedenis van Sofia willen leren een prachtige bezienswaardigheid om eens te bekijken.

Wat maakt deze kerk zo speciaal en waarom moet je er zeker heen tijdens je stedentrip in Sofia?

Algemeen

Adres: bul. Kniaz Aleksandar Dondukov 2, 1000 Sofia, Bulgarije
Website: www.svgeorgi-rotonda.com
Telefoonnummer: +359 2 980 9216

Openingstijden

Deze oude ruïnes kun je op ieder gewenst tijdstip van de dag bekijken. Je kunt nergens naar binnen.

Hotels in de buurt

In de buurt van deze ruïnes heb je veel hotels. Dit is ook logisch, omdat het een van de leukste wijken van de stad is. Vanaf hier kun je alle leuke Sofia bezienswaardigheden bezoeken.

Informatie over Sint-Joriskerk

De Sint-Joriskerk in Sofia wordt in het Engels ook wel Church of St. George genoemd. De kerk werd gebouwd in de 4e eeuw en wordt daardoor ook gezien als het oudste gebouw van de stad Sofia. Wel heeft de kerk al een heel ander uiterlijk gekregen, omdat het eerder verwoest werd. De kerk is niet bepaald groot en door de omliggende gebouwen valt deze niet direct op, maar het is zeker wel een interessant gebouw dat je niet missen. De kerk is gemaakt van rode bakstenen en heeft een cirkelvorm. Tegenwoordig staat de kerk op de UNESCO werelderfgoedlijst en wordt er alles aan gedaan om de kwaliteit hoog te houden. Regelmatig wordt de kerk dan ook gerestaureerd. Tegenwoordig wordt de kerk ook vooral gebruikt voor onderzoek.

Ronda kerk sint jorisFresco’s

Binnen in de kerk werden in de 20ste eeuw verschillende lagen fresco’s ontdekt. Deze stammen uit de 4e eeuw en zijn lange tijd niet opgemerkt, omdat er overheen geschilderd was. Deze zijn te vinden achter het altaar en zien er indrukwekkend uit.

De kerk bezoeken

Het is mogelijk om de Sint-Joriskerk te bezoeken en dit wordt ook aangeraden. Vooral de binnenkant is erg indrukwekkend en moet gezien worden. De kerk ligt achter het Sheraton-hotel in een bijzondere omgeving. Het ligt namelijk tussen allerlei andere ruïnes. Wanneer je geschiedenis van Sofia wil zien, is het dus echt een aanrader om hier eens heen te gaan. Ook in de omgeving van de Sint-Joriskerk valt genoeg te bekijken.

Laatste nieuws