Je bent hier:

Saint Sofia kerk

De Saint Sofia Kerk is de oudste kerk die nog in gebruik is van Europa. Alleen al daarom moet je tijdens een stedentrip deze kerk eens bezoeken.

Wat maakt deze kerk verder nog bijzonder om te zien?

Algemeen

Adres: ul. Paris 2, 1000 Sofia, Bulgarije
Website: www.pravmladeji.org
Telefoonnummer: +359 2 987 0971

Openingstijden

07:00-18:00 in de winter

07:00-19:00 in de zomer

Hotels in de buurt

Deze tempel is een van de oudste toeristische trekpleister van de stad. Het ligt erg centraal in het centrum van de stad. Een hotel in de buurt is dan ook een echte aanrader.

Informatie over Saint Sofia kerk

De Saint Sofia kerk is de oudste kerk van Europa die nog steeds in gebruik is. De kerk werd gebouwd in de zesde eeuw en is regelmatig aangepast of herbouwd, omdat hij verwoest was. Er is altijd geprobeerd om de kerk er uit te laten zien als het oorspronkelijke gebouw. In totaal hebben er meer dan 340 bisschoppen in deze kerk gezeten en nog steeds is het mogelijk om bij een dienst aanwezig te zijn.

Saint Sofia kerk

De Saint Sofia kerk

Graf

Achter de kerk liggen meerdere graven, waaronder ook het graf van de Bulgaarse auteur Ivan Vazov. Dit is een van de succesvolste en bekendste schrijvers van Bulgarije. De grafsteen is een grote steen afkomstig van de Visotsha bergen, waar de schrijver graag ging wandelen. De bekende Vasil Levski stierf waarschijnlijk vlakbij deze kerk, maar zijn lichaam is hoogstwaarschijnlijk begraven bij de ST Petka kerk, al is dit nooit officieel bevestigd.

Ondergronds museum

Onder de Saint Sofia Kerk is een ondergronds museum dat je kunt bezoeken. Hier zijn allerlei tombes te zien in diverse formaten en uit allerlei tijdperken. Ook zijn er verschillende wandtekeningen zien. Overal staan informatieborden bij, zodat je erg veel te weten komt over de kerk, de tombes en zelfs de geschiedenis van Sofia.

Bezoeken

De Saint Sofia kerk kun je nog steeds bezoeken. Houd er wel rekening mee dat er nog steeds diensten kunnen zijn. Tijdens deze tijdstippen kun je de kerk niet zomaar bezichtigen. De Saint Sofia kerk ligt in het centrum van de stad en is hierdoor heel gemakkelijk te bereiken.

Laatste nieuws