Je bent hier:

Russische kerk Sofia

De Russische kerk Sofia wordt ook wel gezien als het kleine broertje of zusje van de Alexander Nevski-kathedraal. De bouwstijl is vergelijkbaar en het is zeker een mooie kerk om eens te bezoeken wanneer je in Sofia bent. Wat is hier precies te zien?

Algemeen

Adres: bul. “Tsar Osvoboditel” 3, 1000 Sofia, Bulgarije
Website: www.podvorie-sofia.bg
Telefoonnummer: +359 2 986 2715

Openingstijden

Maandag tot en met zondag: 07:30 – 18:00

Tijden waarbij je een dienst bij kunt wonen:

Zaterdag om 09:00 en om 17:00

Zondag om 09:00

Hotels in de buurt

Deze kathedraal ligt in het midden van het centrum. Je kunt op loopafstand vrijwel alle bekende bezienswaardigheden bezoeken vanaf dit punt. Een hotel in deze wijk is zeker een aanrader.

Over de Russische Kerk Sofia

De Russische Kerk Sofia wordt ook wel Sint Nikolas genoemd. Volgens veel mensen is dit de mooiste kerk van Sofia. De kerk werd gebouwd in 1914, vlak nadat de Alexander Nevski-kathedraal was voltooid. De Russische kerk werd nagebouwd van een kerk in Rusland uit de zestiende eeuw, die reeds was gesloopt. De kerkklokken waren gedoneerd door de Russische koning Nikolay II.

Russische kerk SofiaUiterlijk van de kerk

De Russische kerk Sofia is een prachtige kerk om te zien wanneer je buiten bent. Er zijn vijf kerktorens en deze hebben allemaal een gouden kleur, waardoor de torens schitteren wanneer het zonnig is. De binnenkant ziet er wat minder spectaculair uit en is eigenlijk wat simpel en donker. Hier vind je vrijwel geen bladgoud.

Crypte

Misschien is de crypte die bij de Russische kerk hoort nog wel populairder bij de toeristen. In deze crypte liggen de overblijfselen van Aartsbisschop Seraphim en er komen nog steeds heel veel mensen op af om hier briefjes achter te laten en om te bidden. De crypte kun je dagelijks – net als de kerk – bezichtigen.

Bezoeken

De Russische Kerk in Sofia ligt vlakbij de Alexander Nevski-Kathedraal en is daardoor gemakkelijk te combineren in één dag. Handig om te weten is dat het bij de Russische Kerk vaak een stuk minder druk is en je daardoor rustiger kunt rondkijken en de kerk gemakkelijker kunt bezichtigen. In de buurt vind je ook nog de Sofia Opera. Ook kun je ergens in de omgeving wel een hotel vinden, zodat je heel gemakkelijk bij de Russische Kerk kunt komen.

Laatste nieuws