Je bent hier:

Kerk van Sveti Sedmochislenitsi

De Kerk van Sveti Sedmochislenitsi is een kerk die te vinden is in Sofia. Het is een kerk die een prachtige uitstraling heeft en al van een afstand opvalt.

Als jij een stedentrip maakt in Sofia, dan is het een aanrader om ook een kijkje te nemen bij de Kerk van Sveti Sedmochislenitsi.

Algemeen

Adres: ul. “Graf Ignatiev” 25, 1000 Sofia, Bulgarije
Website: www.svsedmochislenitsi.com
Telefoonnummer: +359 2 987 8023

Openingstijden

Wisselende openingstijden, zie website

Hotels in de buurt

Deze kathedraal wordt vaak vergeten door veel toeristen, terwijl dit echt een van de mooiste religieuze gebouwen van de stad is. Het ligt in onze favoriete wijk. Wij boeken vrijwel altijd een hotel in de buurt van deze kathedraal. Een absolute aanrader dus.

Over Kerk van Sveti Sedmochislenitsi

De Kerk van Sveti Sedmochislenitsi is een kerk in Sofia. De kerk werd gebouwd in 1902 en het is ontstaan uit een oude moskee die niet meer werd gebruikt. Deze moskee werd in 1528 gebouwd en hierdoor heeft de huidige kerk een prachtig historische uitstraling. De moskee werd vroeger ook wel de Zwarte moskee genoemd en er zat een gevangenis bij in. Nu is niet meer te zien dat het ooit een moskee was, al kun je het wel een beetje zien aan de ronde koepels. Het gebouw is 25 meter hoog en valt hierdoor al vanaf een afstandje op.

Kerk Sveti SedmochislenitsLigging

De Kerk van Sveti Sedmochislenitsi is gelegen midden in een mooi park. Je kunt hier een mooie wandeling maken en ook nog eens genieten van de natuur en enkele monumenten. Door de ligging midden in de natuur, kunnen liefhebbers van fotografie hier ook echt hun hart ophalen. Er zijn namelijk geweldige foto’s te maken van de kerk, midden in de natuur.

Kerk bezichtigen

Het is mogelijk om de Kerk van Sveti Sedmochislenitsi te bezichtigen. Je kunt hier gratis naar binnen en dit is zeker de moeite waard, want het interieur is net zo indrukwekkend van buiten als het van binnen is. Let op dat er momenten op de dag zijn waarop de kerk gesloten kan zijn. Doorgaans zal dat echter niet het geval zijn.

Laatste nieuws