Je bent hier:

Kerk van Sveta Petka

De Kerk van St Petka in Sofia is een prachtige kerk die je tijdens een Stedentrip in Sofia niet mag missen. Dit is een bijzondere kerk, die gemakkelijk bereikbaar is.

Wat kun je verwachten van deze kerk en wat is er zoal te doen in de omgeving?

Algemeen

Adres: Подлез ЦУМ, Bulgarije
Telefoonnummer: +359 2 980 7899

Makkelijk te vinden

Naast het grote winkelcentrum TZUM vind je deze kleine kerk, die je alleen van buiten kan bezichtigen.

Sofia, een goedkope bestemming

Vliegen naar Sofia is extreem goedkoop. Vliegtickets gaan weg voor lage bedragen. Hierdoor is de hoofdstad van Bulgarije een leuke goedkope bestemming in Europa. De kosten die je op vakantie hebt zijn ook erg laag vergeleken met veel andere citytrips. Via de button hieronder kun je vliegtickets vergelijken bij een betrouwbare aanbieder.

Hotels in de buurt

Deze kleine kerk ligt vrijwel midden in het belangrijkste deel van het centrum in Sofia. Je komt er met een stedentrip naar Sofia vaak langs. Een hotel in de buurt van deze bezienswaardigheid raden wij dan ook aan.

Informatie kerk van ST Petka

De kerk van ST Petka wordt ook wel t. Petka Samardzhiyska genoemd. Een andere naam voor de kerk is The Church of St Petka of the Saddlers. Dit is een Bulgaarse-Orthodoxe kerk, gelegen in Sofia. Het is niet precies bekend hoe oud de kerk is, maar er zijn wel al gegevens gevonden waaruit blijkt dat de kerk al werd genoemd in de zestiende eeuw. Wat erg bijzonder is aan deze kerk, is dat deze voor de helft onder de grond is gebouwd, omdat er vroeger geen hoge kerken gemaakt mochten worden. De kerk is dus vooral heel diep.

Sveta petka kerk SofiaUiterlijk kerk

De kerk van ST Petka heeft muren die zeker een meter dik zijn. Binnen zijn er vooral heel veel muurschilderingen te bekijken, waar diverse Bijbelse taferelen op te zien zijn. Binnen zijn er ook veel andere prachtige versieringen die je zeker gezien moet hebben.

Legende

Er wordt gezegd dat Vasil Levski, een groot revolutionaire man uit de Bulgaarse geschiedenis, begraven ligt onder deze kerk. Er wordt gezegd dat hij hier begraven werd, nadat de Turken hem hadden gedood. De theorie is echter nooit bevestigd, maar veel van de lokale bevolking gelooft hier wel in.

Kerk van ST Petka bezoeken

Wanneer je de Kerk van ST Petka van buitenaf ziet, lijkt het wellicht niet helemaal de moeite waard om het te bezichtigen. Toch is dit zeker wel een aanrader, omdat de kerk van binnen vooral indrukwekkend is. Je kunt de kerk gratis bezichtigen.

Laatste nieuws