Je bent hier:

Kerk van Bojana

De Kerk van Bojana is een kerk in Bulgarije die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het is een middeleeuwse kerk. Mensen die van historie houden, moeten zeker eens een kijkje nemen bij deze bijzondere kerk.

Wat maakt deze kerk nou precies zou bijzonder?

Algemeen

Adres: ул. Боянско езеро 3, 1616 Sofia, Bulgarije
Website: www.boyanachurch.org
Telefoonnummer: +359 2 959 0939

Openingstijden

1 april tot en met 31 oktober: 09:30 – 17:30

1 november tot en met 31 maart 09:00 – 17:00

Sofia, een goedkope bestemming

Vliegen naar Sofia is extreem goedkoop. Vliegtickets gaan weg voor lage bedragen. Hierdoor is de hoofdstad van Bulgarije een leuke goedkope bestemming in Europa. De kosten die je op vakantie hebt zijn ook erg laag vergeleken met veel andere citytrips. Via de button hieronder kun je vliegtickets vergelijken bij een betrouwbare aanbieder.

Hotels in de buurt

Boyana (ook wel Bojana) is een hele mooie wijk in Sofia. Toch is het geen hele populaire wijk voor toeristen, die vaak liever in het centrum bivakkeren. Er zijn wel een aantal mooie hotels in de buurt. Vanaf deze hotels kun je een prachtige wandeling maken door de bergen heen. Dit kan met of zonder gids.

Geschiedenis Kerk van Bojana

De Kerk van Bojana, ook wel de Bojanakerk genoemd, is een middeleeuwse kerk die bestaat uit drie gedeeltes. Deze gedeeltes zijn gebouwd in de 11e, 13e en 19e eeuw. De kerk is een van de beroemdste middeleeuwse gebouwen van Sofia. Sinds 1979 heeft het gebouw een plekje gekregen op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Fresco’s

Wat de Kerk van Bojana vooral bijzonder maakt, is dat er binnenin de kerk prachtige fresco’s zijn te vinden. Deze dateren waarschijnlijk uit 1259 en zijn gemaakt door een onbekende artiest. Op de fresco’s staan menselijke afbeeldingen. In totaal zijn er bijna 90 fresco’s. De afbeeldingen worden gezien als de best bewaarde en meest complete van heel Oost-Europa.

Bezoeken

Het is mogelijk om de kerk van Bojana te bezichtigen en de fresco’s zelf te bekijken. De kerk is dagelijks geopend tussen 9.00 en 17.00 uur. Elke laatste maandag van de maand is de kerk gratis te bezichtigen. Op andere dagen moet je slechts een klein bedrag betalen om naar binnen te mogen. Hoeveel je moet betalen zal per periode verschillend zijn, maar doorgaans is het rond de vijf euro per persoon.

Ligging

De kerk van Bojana ligt in de wijk Bojana. Dit ligt ongeveer zes kilometer van het centrum van Sofia vandaan. Om hier te komen kun je het beste de auto of het openbaar vervoer nemen. Ook met de taxi kun je er goed komen, maar de kosten kunnen wel wat hoger oplopen. Wandelen vanaf het centrum kan ook een aanrader zijn, maar zal voor de meeste mensen toch echt te ver zijn.

Laatste nieuws