Je bent hier:

Dragalevtsi klooster

Het Dragalevtski klooster is een klooster gelegen in de omgeving van Sofia. Dit klooster is een absolute must om eens te bekijken wanneer je een stedentrip naar Sofia maakt.

Het klooster ligt op de helling van de berg Vitosha.

Algemeen

Adres: Vitosha, 1415 Sofia, Bulgarije
Website: www.dragalevski-manastir.org
Telefoonnummer: +359 2 967 3360

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag: 08:30 – 12:00 en van 13:30 – 18:00

Maandagen gesloten

Sofia, een goedkope bestemming

Vliegen naar Sofia is extreem goedkoop. Vliegtickets gaan weg voor lage bedragen. Hierdoor is de hoofdstad van Bulgarije een leuke goedkope bestemming in Europa. De kosten die je op vakantie hebt zijn ook erg laag vergeleken met veel andere citytrips. Via de button hieronder kun je vliegtickets vergelijken bij een betrouwbare aanbieder.

Hotels in de buurt

Vitosha is het populairste gebied voor mensen die voornamelijk in de bergen vakantie willen vieren. Vanaf de stad is het een eind rijden.

Over Dragalevtski klooster

Het Dragalevtski klooster wordt ook wel Virgin Mary van Vitosha genoemd. Het is opgericht tussen 1331 en 1371. Het werd toen echter verlaten in de periode waarin de Ottomaanse invasie was. Een eeuw later is het hele gebouw gerestaureerd en opnieuw in gebruik genomen. Behalve het klooster is er ook een grote kerk en zijn er verschillende kunstobjecten te bekijken. Zo zijn er muurschilderingen en beelden. Ook mooi is het kerkhof uit de negentiende eeuw, waar je een wandeling zou kunnen maken. Eén keer per jaar is er hier een groot feest, namelijk op 15 augustus. Mensen uit de hele omgeving komen dan naar het klooster om hier bijvoorbeeld te picknicken.

Dragalevtsi kloosterBezichtigen

Het Dragalevtski klooster kun je niet volledig bezichtigen. Wel zijn er bepaalde ruimtes waar je in kan. Ook kun je de grote kerk van binnen bekijken. Ondanks dat je niet alles van binnen kunt zien, is het alsnog de moeite waard om hier te kijken, omdat het klooster er prachtig uit ziet. Je kunt hier ongetwijfeld een aantal schitterende foto’s maken.

Ligging

Het Dragalevtski klooster ligt op een paar kilometer van het centrum van Sofia vandaan en is gelegen op de berg Vitosha bij het dorp Dragalevtski. Je kunt hier gemakkelijk komen met de auto. Ook met de bus kun je er goed komen. Om de berg op te komen kun je gebruikmaken van de stoeltjeslift, deze biedt een spectaculair uitzicht. Dit alleen als is reden om het Dragalevtski klooster te bezoeken.

Hoe kom je er?

Wij raden aan om via de Ok Taxi app te reizen naar het klooster. Je kunt dan het adres invoeren in de applicatie, zodat de taxichauffeur precies weet waar jullie heen willen. Ook is het mogelijk om met buslijnen 66 (alleen in het weekend en de vakanties) en 93 (altijd) het klooster te bereiken.

Laatste nieuws