Je bent hier:

Banya Bashi Moskee

De Banya Bashi Moskee is een bezienswaardigheid in Sofia, en eentje die je absoluut niet mag missen. Het is een bijzondere moskee, omdat het een van de oudste in Europa is. Alleen dit is al een reden om erheen te gaan.

Wat maakt de Banya Bashi Moskee zo bijzonder?

Algemeen

Adres: Център, 1000 Sofia, Bulgarije
Telefoonnummer: +359 2 981 6001

Openingstijden

Dagelijks geopend van 05:00 – 20:00

Sofia, een goedkope bestemming

Vliegen naar Sofia is extreem goedkoop. Vliegtickets gaan weg voor lage bedragen. Hierdoor is de hoofdstad van Bulgarije een leuke goedkope bestemming in Europa. De kosten die je op vakantie hebt zijn ook erg laag vergeleken met veel andere citytrips. Via de button hieronder kun je vliegtickets vergelijken bij een betrouwbare aanbieder.

Hotels in de buurt

De Moskee van Sofia ligt centraal in het centrum van de stad. Hierdoor zijn de hotels in de buurt erg populair. Je kunt kiezen uit tientallen hotels van zeer goedkoop tot luxe. Het is een van de meest populaire buurten om in Sofia te overnachten.

Over de Banya Bashi Moskee

De Banya Bashi Moskee is een prachtige moskee in Sofia. Dit is één van de oudste moskeeën in Europa. Het bouwwerk werd in 1566 gebouwd en het staat tot op de dag van vandaag nog steeds in Sofia. De architect was Mimar Sinan, die in totaal meer dan negentig moskeeën bouwde. De moskee in Sofia is één van zijn bekendste werken. Wat vooral bijzonder is aan deze moskee, is dat hij over natuurlijke waterbronnen is gebouwd. Je kunt de moskee al vanaf een afstand zien, vanwege het bijzondere uiterlijk.

Banya moskeeDe moskee bezoeken

Wanneer je de Banya Bashi Moskee wilt bezoeken, dan kun je dit alleen doen buiten de gebedstijden om. Hoewel in veel moskeeën vrouwen niet welkom zijn, is dat hier niet het geval. Zolang je buiten de gebedstijden gaat, mogen zowel mannen als vrouwen de moskee bezichtigen. De toegang is gratis. Het wordt aangeraden om zeker eens naar binnen te gaan, omdat je dan helemaal goed kunt zien hoe prachtig de moskee is.

Laatste nieuws