Je bent hier:

Alexander Nevski-kathedraal

De Alexander Nevski-kathedraal is een van de bezienswaardigheden in Sofia die je echt niet mag missen. Het is een prachtige kathedraal vol historie. Een echte must om te bekijken!

Wat maakt deze kerk zo bijzonder?

Algemeen

Adres: pl. “Sveti Aleksandar Nevski”, 1000 Sofia, Bulgarije
Website: www.bg-patriarshia.bg
Telefoonnummer: +359 2 988 1704

Openingstijden

Dagelijks geopend van 07:00 – 18:00

Sofia, een goedkope bestemming

Vliegen naar Sofia is extreem goedkoop. Vliegtickets gaan weg voor lage bedragen. Hierdoor is de hoofdstad van Bulgarije een leuke goedkope bestemming in Europa. De kosten die je op vakantie hebt zijn ook erg laag vergeleken met veel andere citytrips. Via de button hieronder kun je vliegtickets vergelijken bij een betrouwbare aanbieder.

Hotels in de buurt

Deze kathedraal is de bekendste toeristische trekpleister van de stad. Het ligt erg centraal in het centrum van de stad. Een hotel in de buurt van de Alexander Nevski kathedraal is dan ook een echte aanrader.

Over de Alexander Nevski-kathedraal

De Alexander Nevski-kathedraal is een schitterende kathedraal die is gebouwd tussen 1892 en 1912. De kathedraal is gebouwd om de 10.000 soldaten te eren die zijn gevallen tijdens de Russisch-Turkse oorlog. De koepel is verguld en 45 meter hoog. De klokkentoren is 53 meter hoog en er hangen maar liefst 12 klokken in. De architect van dit bouwwerk was  Pomerantsev, die ook het warenhuis GUM in Moskou heeft ontworpen. De Alexander Neviski-kathedraal is een van de grootste en mooiste orthodoxe kathedralen en wordt gezien als een belangrijk symbool voor Sofia.

Materialen in de kathedraal

Om de Alexander Nevski-kathedraal te bouwen, is er gebruik gemaakt van verschillende materialen. Denk aan marmer in meerdere kleuren, onyx en alabast. Ook is er gebruik gemaakt van houtsnijwerk om prachtige details toe te voegen.

Museum

In de Alexander Nevski-kathedraal is ook een museum te vinden. Deze bevindt zich in de crypte en hier kun je diverse Bulgaarse iconen zien. Deze zijn afkomstig uit de 9e tot de 19e eeuw. Dit is de grootste collectie iconen die te vinden is in Europe.

Bezichtigen van de Alexander Nevski-kathedraal

De Alexander Nevski-kathedraal kun je iedere dag bezichtigen. De toegang hiervoor is gratis en als je wilt kun je nog een donatie achterlaten.

Bezienswaardigheden in de buurt

Wanneer je naar de Alexander Nevski-kathedraal gaat, zijn er ook nog andere bezienswaardigheden in de buurt die je kunt bekijken. Denk aan de National Art Museum en De Sofia Opera. In de buurt zijn ook diverse hotels te vinden, zodat je op loopafstand van de Alexander Nevski-kathedraal kunt overnachten.

Laatste nieuws