Luxe en goedkope hotels in Sofia, Bulgarije

De hoofdstad van Bulgarije wordt gezien als dé bestemming voor een korte en goedkope stedentrip. In Sofia zijn er gelukkig meer dan voldoende hotels, appartementen en andere soorten accommodaties te vinden.

Wij hebben er in al bijna tien overnacht en hebben er nog meer bezocht. Wij weten onderhand wel welke hotels in welke wijken aan te raden zijn. In de onderstaande tekst lees je alles over de beste wijken, luxe en goedkope hotels, welke accommodatie goed is voor welk vakantiedoel en hoe je zo goedkoop mogelijk een hotel boekt in Sofia.

Welke wijken zijn het beste?

Het is een zeer compacte stad. Veel bezienswaardigheden in Sofia kun je gewoon wandelend bezoeken. Enkele andere liggen weer verder buiten de stad. Hieronder onze persoonlijke top 3 wijken in en rondom de stad:

1. het centrum

Wie vaak naar steden zoals London, Parijs en Barcelona gaat, weet dat hotels in het centrum vaak onbetaalbaar zijn. In Sofia is dat niet het geval. Een goed hotel in het centrum kun je boeken vanaf €11 per persoon per nacht. Een echt luxe hotel, zoals bijvoorbeeld het Hilton, vaak vanaf €40 per persoon per nacht.

Het centrum is een zeer leuke wijk, waar wij het liefste onze accommodatie boeken. Vanaf hier kun je lopend naar veel belangrijke bezienswaardigheden zoals de Alexander Nevski kathedraal, TZUM winkelcentrum en de Banya Bashi moskee. Ook ben je altijd op loopafstand van de Vitsosha Boulevard, de hoofdstraat van de stad. Hier kun je shoppen bij bekende ketens en eten bij ons favoriete restaurant van de stad.

Onze drie favoriete goedkope hotels in het centrum

Veel menen die een budget citytrip willen maken geven de voorkeur aan een goedkoop hotel in Sofia. Deze kun je gewoon vinden in het centrum van de stad. De onderstaande drie hotels zijn door ons bezocht en goed genoeg bevonden. Bekijk ze eens gerust!

Onze drie favoriete luxe hotels in het centrum

Een vliegticket naar Sofia kost weinig geld. Als je nog wat van je vakantiebudget overhebt, dan is het wellicht ook leuk om in een erg luxe hotel in het centrum te vertoeven. De prijzen verschillen onderling enorm, maar over het algemeen kunnen we stellen dat het totaal niet duur is voor het aantal sterren. Bekijk de volgende luxe hotels in het centrum van Sofia eens en verbaas je over de prijzen!

2. De wijk Boyana

Iets buiten het centrum (op ongeveer 20 minuten rijden / uur wandelen) ligt de charmante wijk Boyana. Het ligt aan de voet van de berg Vitosha. Je kunt hier de Boyana kerk bezoeken en ook een avontuurlijke wandeling (lees: erg steil) maken naar de Boyana watervallen. Wil je niet per se midden in de drukte van het centrum verblijven, dan is dit wellicht een hele leuke wijk voor jou. Je kunt zo mooi dagelijks een korte bergwandeling maken. Vanaf de kerk vertrekken er ook tours naar het Boyana meer en de waterval.

Drie erg goedkope hotels in en rondom Boyana

Boyana is gek genoeg geen hele populaire wijk voor hotels en appartementen. Toch zijn er een aantal goedkope opties te vinden in dit gebied rondom Sofia. De volgende drie hotels en appartementen zijn erg goed voor mensen die met een krap budget naar Sofia gaan.

Drie zeer luxe hotels in en rondom Boyana

Middenin de wijk zijn er geen hele luxe hotels. Aan de rand van de wijk en iets daarbuiten kun je wel overnachten in hele mooie hotels, resorts en wellnesshotels. De volgende drie accommodaties zijn bij ons veruit favoriet. Wil je buiten het centrum van de stad overnachten, dan zit je hier zeker goed.

3. Hotels net buiten het centrum

Aan de rand van het centrum van Sofia en net daarbuiten zijn erg veel mooie en leuke hotels. Vanaf deze hotels kun je met het openbaar vervoer, taxi of wandelend gemakkelijk binnen een paar minuten het centrum bereiken. De volgende twee hotels zijn bij ons topfavoriet.