Je bent hier:

Leeuwenbrug

De Leeuwenbrug is een bekende brug in Sofia, die opvalt vanwege de bronzen leeuwen op de hoeken.

Deze brug mag je tijdens een stedentrip in Sofia echt niet missen! Wat maakt deze brug bijzonder

Algemeen

Adres: bulevard “Knyaginya Maria Luiza”
1202 Sofia

Openingstijden

Gehele dag toegankelijk

Vliegen naar Sofia

Een vliegticket naar de hoofdstad van Bulgarije is totaal niet duur. Een vliegticket naar deze mooie stad kost nooit meer dan 100 euro als je het via de onderstaande button zoekt.  

Hotels in de buurt

De brug kun je vinden ten noorden van het centrum. Alhoewel het niet ver lopen is naar de bekende bezienswaardigheden, is het geen hele populaire wijk voor een hotel in Sofia. Wel zijn er een aantal spotgoedkope accommodaties in de buurt.

Over de Leeuwenbrug

De Leeuwenbrug, ook wel bekend als Lava Most of Lion’s Bridge, is één van de bekendste kenmerken van Sofia. Het is een brug waar vier bronzen leeuwen op staan. Hier heeft de brug ook haar naam aan te danken. De brug gaat over de Vladaya River. De totale lengte is zo’n 32 meter. Het ontwerp ervan is gemaakt door Václav Prošek. Deze architect ontwierp ook de Eagle Bridge. De brug zorgt voor een connectie tussen het centraal treinstation en het stadscentrum.

Eagle bridge Sofia bezienswaardighedenIn de buurt

De bezienswaardigheden in de buurt van de Leeuwenbrug zijn:

Bezoeken

Wanneer je al naar het treinstation gaat, zul je de brug sowieso al zien. Je kunt de Leeuwenbrug ook bekijken tijdens een stadswandeling en het goed combineren met andere bezienswaardigheden in de buurt.

Laatste nieuws