Largo (verzameling van 3 gebouwen in centrum)

Largo is gebouwencomplex in Sofia. Dit is een prachtig complex, dat je zeker moet bekijken wanneer je in Sofia bent.

Wat maakt deze gebouwen zo bijzonder en waar in Sofia kun je ze precies vinden?

Algemeen

Adres: bul. Kniaz Aleksandar Dondukov 2, 1000 Sofia, Bulgarije

Openingstijden

Meeste gebouwen niet geopend voor publiek, anderen gratis toegankelijk of met groepstours

Vliegen naar Sofia

Een vliegticket naar de hoofdstad van Bulgarije is totaal niet duur. Een vliegticket naar deze mooie stad kost nooit meer dan 100 euro als je het via de onderstaande button zoekt.  

Hotels in de buurt

Deze gebouwen liggen in het midden van het centrum. Dit is, volgens de vele boekingswebsites, de populairste wijk om een hotel in Sofia te boeken.

Over Largo

Largo is een gebouwencomplex, dat bestaat uit drie verschillende gebouwen. Het is gebouwd in de jaren vijftig. De bouwstijl is heel typerend voor de Balkanlanden en daardoor al een aanrader om eens te bekijken. Een van de gebouwen was eerder het partijhuis voor de Bulgaarse communistische partij. Tegenwoordig is dit in gebruik door het parlement. Het tweede gebouw is het regeringsgebouw, waar de regering dus gevestigd is. En het laatste gebouw is het gebouw van de President.

Largo SofiaAndere gebouwen

Behalve de politieke gebouwen, vind je bij Largo ook nog een paar andere gebouwen. Zo vind je er het Tzum-warenhuis en zit er een hotel in gevestigd. Ook is het Ministerie van Onderwijs gevestigd in dit gebouw. Het plein waar alle gebouwen bij staan, is het Onafhankelijkheidsplein.

Communistische tekens

Voor 1989 stonden er op het gebouw nog meerdere communistische tekens. Deze zijn in 1989 allemaal verwijderd. De rode ster op het dak van het Largo werd vervangen voor een vlag van Bulgarije.

Bezoeken

Lang niet alles van het Largo mag worden bezocht. Wel kun je sowieso een kijkje nemen op het plein en in het warenhuis. Soms zijn de gebouwen te bekijken middels een groepsrondleiding, maar dit is wel vrij prijzig en vaak alleen geschikt voor grote groepen.

Laatste nieuws