Je bent hier:

Sofia Land (gesloten)

Sofia Land was ooit een pretpark gelegen vlakbij Sofia. Tegenwoordig is het helaas niet meer te bezoeken, want het park is tegenwoordig gesloten.

Wat was Sofia Land precies en wat kon je hier doen?

Algemeen

Het park is helaas gesloten.

Openingstijden

niet van toepassing

Vliegen naar Sofia

Als je zin hebt in een leuke stedentrip naar Sofia, dan kun je erg goedkoop vliegen naar deze bestemming vliegen. Een vliegticket naar deze mooie stad kost nooit meer dan 100 euro als je het via de onderstaande button zoekt.  

Hotels in de buurt

In het gebied waar ooit Sofia Land was zijn er niet bijster veel goede hotels of appartementen. Wij raden dan ook aan om een hotel elders te boeken als je een citytrip naar Sofia wilt maken.

Geschiedenis Sofia Land

Sofia Land was een pretpark in Sofia zelf. Dit was het eerste pretpark dat Bulgarije te bieden had. De deuren werden geopend in 2001. Het park was toen 35.000 vierkante meter groot en het lag vlakbij de Sofia Zoo.

Sofia LandAttracties

In totaal waren er elf attracties. Vier extreme en de rest voor kinderen. Er was ook een groot hoofdgebouw dat eruit ziet als een kasteel. Uiteraard waren er ook meerdere plekken waar je iets kon eten. Verder waren er meerdere winkels, was er een ruimte waar je computerspelletjes kon spelen en waren er twee grote bioscoopzalen. Het park was niet ontzettend groot, maar er viel wel genoeg te doen. Vooral voor kinderen was het een prima uitstap.

Sofia Land gesloten

In 2006 kreeg Sofia Land een nieuw eigenaar. Al vrij snel werd aangekondigd dat het park zou sluiten. Deze aankondiging kwam in augustus van 2006 en in oktober gingen de deuren officieel dicht. Sindsdien is Sofia Land gesloten en kunnen toeristen er niet meer komen. Of het ooit weer opgeknapt wordt en weer geopend wordt is niet bekend. De vermoedens zijn dat dit niet zal gebeuren, maar het is natuurlijk altijd mogelijk dat iemand er toch iets in ziet. Wanneer je met de kinderen tijdens je stedentrip aan Sofia dus naar een pretpark wil gaan, kom je bedrogen uit. Er zijn gelukkig in Sofia wel speeltoestellen in verschillende parken, dus hier kun je wel goed heen met de kinderen.

Laatste nieuws